REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikata – brangiausias žmogaus turtas. Su tuo tikrai sutiks Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žaidėjos, kurios rengiasi artėjančiam XXI sezonui, rašo LMKL.

REKLAMA
REKLAMA

Merginoms svarbiausia – tinkamai ir atsakingai pasirengti fiziškai, jog sezono metu būtų galima išvengti rimtų traumų ar sužeidimų, kurie išvestų iš rikiuotės. Šiemet, kaip ir pernai, žaidėjų sveikata rūpinasi Kauno universiteto klinikų specialistai.

REKLAMA

Prieš sezono pradžią visas LMKL krepšininkes testavo klinikų kineziterapiautų komanda, vadovaujama doc. dr. Laimono Šiupšinsko. Pagrindinis testavimo tikslas – pateikti klubų treneriams ir fizinio rengimo personalui krepšininkių sveikatos rodiklius ir pagal juos sudaryti rekomendacijas, kurios padėtų išvengti traumų.

Kineziterapijos specialistas L. Šiupšinskas teigia, kad moterims patirti traumą yra daug didesnė rizika nei vyrams, todėl toks testavimas padeda apsaugoti nuo galimų traumų.

REKLAMA
REKLAMA

„Krepšininkėms moterims patirti traumą yra šešis kartus didesnė tikimybė nei vyrams. Dažniausiai pasitaikančios traumos yra čiurnos, kelio, peties ir nugaros.

Traumos skirstomos į dvi dalis: išorines, kai jos patiriamos rungtynių ar treniruočių metu, bei vidines, kai sužeidimą lemia nepakankama raumenų jėga ar fizinis nuovargis. Mes bandome įvertinti būtent vidines ir užbėgti traumoms už akių“, – dėstė specialistas.

Suvedęs praėjusio sezono duomenis medikas pastebėjo įdomią tendenciją – fizinis pasirengimas nulemia pasiekimus krepšinio aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Peržiūrėjus praėjusių metų rezultatus paaiškėjo, kad aukštesnę vietą čempionate užėmė tos komandos, kurių žaidėjos buvo fiziškai sveikesnės ir geriau pasirengusios“, – teigė L. Šiupšinskas.

L. Šiupšinskas džiaugiasi bendradarbiavimu su LMKL ir tame įžvelgia didžiulę naudą: „Labai džiaugiuosi, kad dirbame kartu su LMKL. Turime traumų duomenų bazę, kuri naudinga ir Lietuvos krepšinio federacijai, kadangi lygoje rungtyniauja daug rinktinių krepšininkių. Čia gali peržiūrėti, kokias traumas žaidėjos buvo patyrusios ir kokia jų fizinė būklė.“

Kauno universiteto klinikų specialistai atliko visų LMKL klubų krepšininkių testus ir rezultatus žada pateikti prieš pat sezono, kuris prasidės spalio 11 dieną, startą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų