REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šį savaitgalį Jonavoje vykusio tradicinio XX tarptautinio tinklinio turnyro "A. Ogonausko atminimo taurė - 2014" nugalėtojomis tapo Švedijos „Katrineholms VK“ komanda, vedama Lietuvos moterų tinklinio rinktinės trenerės Daivos Simokaitienės. Antrą vietą užėmė Jonavos „Achema – KKSC“, trečios liko Varšuvos „Muks Spartos“ tinklininkės.

REKLAMA
REKLAMA

Startui Baltijos moterų tinklinio čempionate besiruošiančios jonavietės pergalingai pradėjo turnyrą, penktadienį 3:1 (25:27, 25:18, 25:15, 25:19) įveikusios latves „MSG/Zeltaleja Murjani“. Tačiau antrosios dienos rungtynės prieš „Katrineholms VK“ ekipą, kurios žaidimui puikiai dirigavo Lietuvos rinktinės narė Agnė Zakarauskaitė – Landin, susiklostė nesėkmingai ir jonavietės patyrė vienintelį pralaimėjimą šiame turnyre, nusileisdamos švedėms 1:3 (21:25, 26:28, 25:21, 10:15).

REKLAMA

Šeštadienį „Achema“ 3:0 (25:12, 25:14, 25:14) nugalėjo Lietuvos jaunių rinktinę ir 3:1 (25:19, 25:21, 21:25, 25:18) - Varšuvos klubą „Muks Sparta“.

„Achema“ atsikeršijo

Sekmadienį Jonavos „Achema“ pasiekė ko gero pačią saldžiausią pergalę – pagaliau įveikė savo amžinas priešininkes Latvijos „Jelgava-LU“ rezultatu 3:1 (25:21, 25:19, 18:25, 25:20). Praėjusį sezoną lietuvės, nors ir tapo reguliariojo Baltijos moterų lygos sezono nugalėtojomis, nė karto nesugebėjo laimėti prieš Jelgavos klubą, nusileido jam ir pusfinalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiuoju Jonavos „Achemos“ treneriu šiemet tapęs Saulius Martikonis po turnyro pasakojo: „Šiuo metu jaučiasi, kad komanda dar yra nesusižaidusi. Tai nenuostabu žinant, kad iš praėjusių metų startinio šešeto tik dvi žaidėjos – jungiančioji ir libero išliko savo pozicijose. Galutinė komandos sudėtis dar nėra aiški, mes eksperimentuojame, išbandome įvairius variantus. Pernai „Achema“ išsiskyrė galingu puolimu iš trečios zonos, o šiemet bandysime stiprinti puolimą ir per kraštus, dėl to kai kurioms žaidėjoms teko pakeisti pozicijas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turnyre dalyvavo pajėgios komandos, mums prieš jas teko kovoti iš visų jėgų, maksimaliai išnaudojant savo galimybes. Varžybos atskleidė daug įdomių dalykų, parodė ir mūsų silpnąsias vietas, todėl man dabar kur kas aiškiau, kokia kryptimi reiks dirbti toliau, ką koreguoti. Šis turnyras mums buvo labai naudingas, norėčiau padėkoti jo organizatoriams – Vidui Makauskui ir Lijai Daradovienei bei Jonavos tinklinio sporto klubui „Aušrinė“, - kalbėjo treneris.

Ambicingi Lietuvos jaunių rinktinės planai

Savo jėgas „A. Oganausko atminimo taurės“ turnyre išbandė ir 1997 m. gimimo Lietuvos jaunių merginų rinktinė. Nors merginos iš keturių žaistų rungtynių laimėjo vienas - prieš Latvijos klubą „MSG/Zeltaleja Murjani“, rinktinės trenerė Lija Daradovienė auklėtinių žaidimu nebuvo nusivylusi: „Merginos, kurios šią vasarą dalyvavo treniruočių stovykloje, tikrai patobulėjo ir tai jaučiasi žaidimo metu. Su rinktine turime nemažai planų – spalį vykstame į Latviją žaisti „Baltic Cup“ varžybose, vėliau labai norėtume sudalyvauti R. Europos čempionate (EEVZA), o kitų metų pradžioje laukia svarbiausias startas – atrankos į Europos čempionatą varžybos Maskvoje. Ten bus nelengva, pakliuvome į vieną grupę su rusėmis, čekėmis ir danėmis, bet mes stengsimės“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų