REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Egipto teismas iki lapkričio 29 dienos atidėjo nuosprendžio skelbimą buvusiam prezidentui Hosni Mubarakui (Hosniui Mubarakui), kaltinamam įsakius žudyti protestuotojus per 2011 metų sukilimą, nuvertusį jį po 30 metų valdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš paskelbdamas tokį sprendimą teisėjas pasakė, kad jis ir kaltintojai dar nėra baigę nagrinėti įkalčių, pateiktų bylos 160 tūkst. puslapių.

REKLAMA

H.Mubarakas, jo vidaus reikalų ministras Habibas al-Adly (Habibas Adlis) ir dar šeši aukšto rango pareigūnai kaltinami savo įsakymais prisidėję prie daugiau kaip 800 protestuotojų žūties, šalyje kilusios sumaišties ir saugumo vakuumo per 18 dienų trukusį sukilimą.

Per pirmąjį bylos nagrinėjimą jis buvo pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bet apeliacinis teismas panaikino tą nutartį dėl procedūrinių pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

86 metų buvęs valstybės vadovas į teismą policijos akademijoje Kairo pakraštyje buvo atskraidintas sraigtasparniu iš sostinės karinės ligoninės, iš kurios jis buvo išgabentas neštuvais, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas ir policija.

Teismas šeštadienį planavęs spręsti ir dėl kaltinimų korupcija H.Mubarakui ir jo sūnums Alaa (Alatui) bei Gamalui.

H.Mubarakas ir jo sūnūs jau yra nuteisti kalėti ketverius metus kitoje korupcijos byloje.

Buvęs prezidentas po arešto didžiąją dalį laiko praleido karinėje ligoninėje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų