REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Talibano kovotojai nukirto galvas 12 afganų civilių, daugiausia iš policininkų šeimų; šis kraupus išpuolis yra tik dalis jau savaitę nesiliaujančių talibų veiksmų, per kuriuos atokioje Afganistano rytų provincijoje nužudyta 60 žmonių, daugybė sužalota, pranešė penktadienį pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Talibano atstovas Gaznio provincijoje neigia pranešimus apie civilių žudymus ir tvirtina, kad talibų kovotojai ten kaunasi tik su vyriausybės pajėgomis.

REKLAMA

Pasak Gaznio provincijos policijos viršininko pavaduotojo Asadullah Ensafi (Asadulos Ensafio), talibai ketvirtadienį vakare pagrobė ir paskui nukirsdino 12 civilių, padegė apie 60 namų per išpuolį šios provincijos Ardžistano rajone.

Žinios apie šį įvykį yra neišsamios, nes minima kalnuota vietovė yra toli, apie 100 kilometrų, į pietvakarius nuo Kabulo, bet pareigūnai tvirtina, kad tarp nukentėjusiųjų yra moterų ir vaikų. Šiame regione NATO karių nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaip galvos Afganistane kertamos retai, bet kartais talibai tai daro, kad pagąsdintų karių ar saugumo pajėgų šeimas ar keršytų.

„Mes neturime laiko tam (kirsdinimui), kai kovojame, – pareiškė telefonu naujienų agentūrai „Associated Press“ Talibano atstovas Qari Yousafas (Karis Jusefas). – Tie pranešimai nepagrįsti ir melagingi“.

Talibai Gaznio provincijoje puldinėja tokiu metu, kai sostinėje rengiamasi naujojo prezidento Ashraf Ghani Ahmadzai (Ašrafo Ganio Ahmadzajaus) prisaikdinimui pirmadienį.

Per savaitę Talibao kovotojai puolė kelis kaimus Ardžistano rajone, sakė A.Ensafi, kuris dar pridūrė, kad kovos penktadienį dar nerimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio rytą talibams susprogdinus užminuotą automobilį prie policijos stovyklos Ardžistane, žuvo 8 policininkai iš maždaug 40 ten buvusių, sakė vienas provincijos valdžios atstovų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų