REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Pilnas medalių komplektas – auksas, sidabras ir bronza – Lietuvos kultūrizmo atstovų kišenėse pirmą „Arnold Classic Europe“ varžybų Ispanijoje dieną. Stebina? Europos tai nenustebino.

 Pilnas medalių komplektas – auksas, sidabras ir bronza – Lietuvos kultūrizmo atstovų kišenėse pirmą „Arnold Classic Europe“ varžybų Ispanijoje dieną. Stebina? Europos tai nenustebino.

REKLAMA

Auksą į Lietuvą parveš daugkartinė Lietuvos čempionė Alina Čepurnienė, sidabro medalis spindi ant Europos čempiono Tomo Bendoraičio kaklo, o bronza džiaugiasi dvidešimtmetė Aneta Možeiko.

Sąžinė rami

„Labai viskas lengvai“, - po to, kai pasipuošė aukso medaliu „Arnold Classic Europe“ varžybose, sakė daugkartinė Lietuvos čempionė Alina Čepurnienė.

Ji prisipažino, kad į varžybas važiavo atsipalaidavusi. „Žinojau, kad tai yra mano metas, - sakė moterų „physique“ iki 163 cm ūgio kategorijoje triumfavusi lietuvė. – Visos mano konkurentės važiavo dėl pirmos vietos. Dabar noriu tapti kategorijos absoliučia čempione. Nebaisu“.

Nors baimės nebuvo, tačiau teisėjai nusprendė, kad absoliučios čempionės titulas turi atitekti varžovei iš Ispanijos.

„Toks jau mūsų sportas, jis nėra labai objektyvus. Svarbu, kad aš pati žinau, kad esu čempionė. Šįkart patyriau pralaimėjimą, tačiau nepralaimėjau. O pralaimėti, žinau, irgi reikia mokėti, toks jau mūsų sportas, reiškias kažko man pritrūko, - šypsojosi A. Čepurnienė. – Šįkart teisėjų sprendimas, sakyčiau, „fifty/fifty“. Man nieko nepritrūko, padariau viską, ką privalėjau. Mano sąžinė rami, todėl nuotaika – puiki“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasilepins šokoladu

Kiek vėliau penktadienį scenoje pasirodė jaunimo „bikini“ atstovė iš Lietuvos Aneta Možeiko. Nors varžybų išvakarėse mergina kuklinosi ir nenorėjo kalbėti apie lūkesčius, rezultatas parodė, kad kuklumas žmogų tikrai tik puošia.

REKLAMA

„Labai didžiuojuosi savimi, nes padariau tai, ką galėjau. Pasiekiau savo tikslą, kurio ilgai siekiau, - pasipuošusi bronzos medaliu kalbėjo A. Možeiko. – Buvo sunki kelionė, bet aš viską įveikiau. Aš tai padariau. Gavau tai, ko nusipelniau. Suprantu vieną dalyką – teisėjai visur yra skirtingi, vienam gali patikti, kitam – ne. Svarbiausia mūsų sporte yra patikti pačiam sau ir sugebėti spausti iš savęs maksimumą“.

Jaunoji sportininkė prisipažino, kad kitas jos tikslas – Pasaulio čempionatas. „Dar kitas tikslas? Dar vienas Pasaulio čempionatas, - juokėsi dvidešimtmetė. – Kaip švęsiu laimėjimą? Valgysiu daug šokolado ir gersiu vyną bei užkasiu jį sūriu. Bliamba, jau, turbūt, dešimt metų nesu gėrusi vyno“.

REKLAMA
REKLAMA

Sidabro nesitikėjo

Europos absoliučiam čempionui T. Bendoraičiui „Arnold Classic Europe“ varžybos užtruko ilgiausiai. Klasikinio kultūrizmo kategorijoje iki 175 cm ūgio dalyvių sąraše mirguliavo 29-ios pavardė. T. Bendoraitis ramiai pateko į pusfinalį kartu su keturiolika varžovų.

Nekilo didelių problemų patekti ir į finalinį šešetą, kuriame lietuvis nusileido tik kolegai iš Ispanijos.

„Nuotaikos – puikios. Mintyse net nebuvo sidabro medalio. Kuklinausi prieš varžybas, bet dabar galiu pasakyti, kad apie tokį gerą rezultatą net nelaidau sau galvoti. Negalėjau svajoti, nes prieš tai nemačiau varžovų. Šiandien juos pamatęs pagalvojau, kad bus labai sunku, - kalbėjo po varžybų atletas. – Ko pritrūko iki aukso? Gal būtų paprasčiau, jei patys būtume organizatoriai, nes ispanai daug visko čia laimi... Tačiau nieko nekaltinu, viskas labai gerai“. 

Šeštadienį ant scenos pasirodys daugkartinė Lietuvos čempionė bei "Arnold Classic" varžybų prizininkė Renata Marcinkutė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų