REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrus metus Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ marškinėlius vilkėsianti Kornelija Balčiūnaitė šį sezoną pradeda turėdama ir naujas pareigas. Kovingoji krepšininkė bendru komandos sutarimu buvo išrinkta Kauno rajono ekipos kapitone. Galbūt 33-jų krepšininkei tai simbolinė dovana, nes šis sezonas K. Balčiūnaitei Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) jubiliejinis – dešimtasis, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip per šiuos dešimt metų pasikeitė pati krepšininkė ir kaip pasikeitė moterų krepšinis?

„Pirmiausiai – pasenau, – juokauja K. Balčiūnaitė. – O kalbant rimtai, tai per šiuos metus įgijau nemažai patirties krepšinio aikštelėje, žinoma, ir patį krepšinį išmokau žaisti geriau. Manau, kad pats žaidimas tapo greitesnis, atletiškesnis. Kiekvienas gyvenimo tarpsnis turi savų privalumų“, – kalbėjo iš Palangos kilusi krepšininkė.

REKLAMA

Per visą savo karjerą K. Balčiūnaitė atstovavo tik Lietuvos ekipoms ir niekada neragavo legionierės duonos. Kaip teigia pati krepšininkė, gyvenimas svetur – ne jai.

„Be krepšinio dar dirbu kūno kultūros mokytoja. Šis darbas man labai patinka, todėl vien dėl to visada norėjosi likti Lietuvoje. Esu iš tų žmonių, kuriems žymiai geriau gimtinėje, esu pripratusi būti Lietuvoje. Ilgai išbūti svetur paprasčiausiai negalėčiau“, – apie savo pasirinkimą žaisti Lietuvoje dėstė krepšininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokytojos žinias K. Balčiūnaitė galės pritaikyti dalindama patarimus ir „Hoptrans-Sirenų“ ekipoje, kurioje jos laukia rimtos kapitonės pareigos. Nors kapitonės vaidmuo palangiškei nėra naujiena, tai ją visgi pradžiugino.

„Labai smagu, kad komanda mane išrinko kapitone, tai reiškia, kad manimi komandos draugės pasitiki. Svarbus ir buvusios kapitonės pasitikėjimas, kuri man perleido pareigas. Kapitone ne vienerius metus esu buvusi ir kitoje komandoje, todėl šios pareigos man nebus naujiena. Stengsiuosi nenuvilti komandos ir pateisinti draugių pasirinkimą“, – komandos pasirinkimu džiaugėsi K. Balčiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie savo komandos tikslus krepšininkė kalbėti neskuba. Kaune sezonui besirengianti komanda kol kas pluša šlifuodama savo žaidimą.

„Kol kas apie komandos tikslus sunku kalbėti. Jau sužaidėme keletą draugiškų rungtynių, tačiau vienos žaidėjos prie komandos prisijungė anksčiau, kitos – vėliau. Manau, kad puikiai susižaisime ir sieksime kartu pergalių“, – optimistiškai kalbėjo K. Balčiūnaitė.

Kaip teigia pati krepšininkė, aikštelėje jos stiprioji pusė – gynyba. Kovingumu pasižyminti 176 cm krašto puolėja gali pasidžiaugti ne vienu LMKL pasiektu rekordu.

REKLAMA

„Ne vienerius metus iš eilės buvau daugiausiai LMKL atkovojusi ir perėmusi kamuolių krepšininkė. Taip pat galiu pasidžiaugti ir pasiektu rekordu – pirma lygoje pasiekiau dvidešimt penkių atkovotų kamuolių rekordą“, – pasiekimais džiaugėsi „Hoptrans-Sirenų“ kapitonė.

Dėl kiekvieno kamuolio aikštelėje besigrumianti K. Balčiūnaitė tokia kovinga ir gyvenime?

„Aikštelėje esu labai užsidegusi ir kovinga, o už jos ribų – visai kitokia – linksma ir žymiai ramesnė“, – atskleidė žaidėja.

Krepšininkė neslepia – darbas mokykloje ir krepšinis yra pagrindinė jos veikla, kuri užima svarbiausią vietą gyvenime.

„Krepšinis – viena mėgstamiausių veiklų mano gyvenime. Mokytojos darbas ir profesionalus krepšinis užima beveik visą mano laiką, todėl pomėgiams laiko beveik nelieka. Atsiradusią laisvesnę minutę stengiuosi paskirti poilsiui“, – mintimis dalijosi K. Balčiūnaitė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų