REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milano prokuratūra atskleidė 1,15 mlrd. eurų šalies mokesčių grobstymo faktą. Pasak spec. tarnybų, šiais pinigais buvo finansuojami islamo fundamentalistai, rašo „Corriera della Sera“.

Milano prokuratūra atskleidė 1,15 mlrd. eurų šalies mokesčių grobstymo faktą. Pasak spec. tarnybų, šiais pinigais buvo finansuojami islamo fundamentalistai, rašo „Corriera della Sera“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ieškojo Osama bin Ladeno, o rado tik kelias sąskaitas-faktūras. Tačiau sąjungininkams dokumentai, kuriuos 2010-ais aptiko specialios operacijos metu, pačioje islamistų širdyje – pasienyje tarp Afganistano ir Pakistano, buvo aukso vertės informacija. Buvo aptiktas per visą Europą, Artimuosius Rytus ir Honkongą nusidriekęs finansinių machinacijų, susijusių su anglies monoksido išmetimo kvotomis, pėdsakas. Tais pačiais pėdsakais sekė ir Milano prokuratūra, tirdama išsigandusios vietos verslininkės pareiškimą. Po tyrimo buvo suduotas smūgis pogrindinei verslo organizacijai, į valstybės biudžetą grąžinta 80 mln. eurų. Tačiau, kaip nustatė tyrėjai, anglų-pakistaniečių ir prancūzų, bei Izraelio kilmės nusikalstamos grupuotės per 2009-2012 metus Italijos biudžetui padarė žalos už daugiau nei 1 mlrd. eurų nesumokėtų mokesčių pavidalu,“ - teigia straipsnio autorius.

REKLAMA

„Dokumentai, kuriuos aptiko slėptuvėje, atvedė prie Imrano Jakumo Achmedo, 40-mečio pakistaniečio, turėjusio britų pasą, ir valdžiusio Milane įmonę „Sf Energy Tradingspa“, kurios atžvilgiu jau buvo pradėtas vietos teisėsaugos tyrimas. Teisėsauga pradėjo veiksmų po išsigandusios verslininkės iš Milano kreipimosi, kuri skundėsi... per lengvai ir per greitai uždirbamais pinigais, kuriuos ji gaudavo dirbdama kai kurioms įmonėms, priklausiusioms kinų ar italų kilmės verslininkams. Buvo kalbama apie „ore nupaišytus“ fabrikus, kurių apyvarta siekdavo milijonus eurų, pirkusius ar pardavinėjusius tūkstančiu „carbon credit“, angliavandenilių emisijos sertifikatais,“ - teigiama straipsnyje.

„Italijoje dvi nusikalstamos organizacijos dirbo kartu arba pavieniui. Jos, per Italijoje registruotas ofšorines bendroves – taip vadinamus popierinius fabrikus, „gaminusius“ tik sąskaitas-faktūras, pirko kvotas Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose ir Vokietijoje,. Įsigiję pirkinį be PVM mokėjimo, o šiais sričiai yra taikomos neapmokestinamos lengvatos, jie parduodavo tas kvotas jau kitoms įmonėms, taip pat neegzistuojančioms, vykdžiusioms savo užduotį nuslėpti galutinį pirkėją. Užregistravus PVM apskaitą, vietoje to, kad sumokėtų atitinkamą sumą Italijos biudžetui, „popierinis fabrikas“ užsidarydavo ir „dingdavo į niekur“, o pinigai, milijonai eurų, būdavo pervedami į Kipro ar Honkongo sąskaitas, kad atsidurtų vėliau JAE. Čia visi prašymai suteikti teisinę pagalbą ieškant Irmano Jakumo Achmedo liko be atsako, o pinigai, išgrobstyti iš Italijos biudžeto gali būti „investuoti“ į tarptautinį terorizmą. Tokį pavojaus signalą italai gavo iš savo JAV ir britų spec. tarnybų kolegų, tyrusių dokumentus, rastus kalnuose tarp Pakistano ir Afganistano“, - rašoma straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų