REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjį startavę dvylika televizijos, radijo, interneto projektų skelbia aktualiausias su euro įvedimu susijusias žinias, kurias privalo žinoti kiekvienas, besirengiantis savo išlaidas ir pajamas po sausio 1-osios planuoti nebe litais, o eurais.

Rugsėjį startavę dvylika televizijos, radijo, interneto projektų skelbia aktualiausias su euro įvedimu susijusias žinias, kurias privalo žinoti kiekvienas, besirengiantis savo išlaidas ir pajamas po sausio 1-osios planuoti nebe litais, o eurais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 2015 m. vasario projektai vykdomi trijuose nacionaliniuose televizijos kanaluose (LTV, LNK, TV3), keturiose radijo stotyse (Žinių radijas, Lietuvos radijas, „Pūkas“, M-1) ir trijuose interneto portaluose (delfi.lt, 15min.lt, balsas.lt). Taip siekiama, kad daugumą Lietuvos gyventojų pasiektų jiems rūpima informacija: kokie pasikeitimai laukia, įvedus eurą; ekspertų patarimai, kaip išvengti nesklandumų, tvarkant asmeninius finansus; kiti gyventojams ir verslui rūpimi, su euro įvedimu susiję klausimai.

REKLAMA

Kiekvieną ketvirtadienį LTV televizijoje iš karto po laidos „Panorama“ (20.40 val.) pateikiami 2-3 minučių siužetai euro įvedimo tema, LNK televizijos laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ kiekvieną ketvirtadienį (nuo 16.30 val.) žiūrovai mato 5-7 min. trukmės informacines laidas, kuriose tiek gyventojams, tiek verslininkams aiškinama, kaip pasirengti euro įvedimui šalyje ir kaip išvengti galimų nesklandumų. TV3 televizijos žiūrovams kiekvieną penktadienį (18.15 val.) pateikiamos 10-15 min. trukmės laidos, kuriose į euro įvedimo Lietuvoje svarbą žvelgiama jaunų žmonių akimis.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerija taip pat praneša, kad efektyvesnio informavimo bei visuomenės pasirengimo euro įvedimui siekiama, įgyvendinant kampaniją ir radijuje bei interneto portaluose.

LRT radijo eteryje kiekvieną trečiadienio rytą (nuo 8.30 val.) daugiausiai informacijos pateikiama pensinio amžiaus gyventojams, Žinių radijuje kiekvieną ketvirtadienį (15.10 val.) naujienos skiriamos verslininkams bei ūkininkams. Šioms laidoms kartą per savaitę skirta po 20-30 minučių eterio laiko.

Radijo stotyje „Pūkas“ kiekvieną trečiadienį (8.10 val.) pateikiamos interaktyvios laidos, kuriose didžiausias dėmesys skiriamas būtiniausių prekių ir paslaugų kainų perskaičiavimui, o radijo stoties M-1 laidose kiekvieną trečiadienį nuo 18 val. gyventojai gali pasitikrinti jau turimas žinias apie naująją Lietuvos valiutą. Dviejose pastarosiose radijo stotyse transliuojamoms laidoms kartą per savaitę skirta po 3-5 minutes eterio laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Interneto portaluose delfi.lt ir 15min.lt skaitytojai turi galimybę rasti įvairiapusės informacijos apie praktinius euro įvedimo aspektus - kainų perskaičiavimą, sąskaitų bankuose pasikeitimus po euro įvedimo, valiutos keitimo galimybes, pensijų ir kitų socialinių išmokų perskaičiavimą. Taip pat portaluose netrūks informacijos apie euro įvedimo etapus, naujosios valiutos įtaką šalies ūkiui. Skaitytojai gali patys siūlyti klausimus ir temas, o dalyvaudami viktorinose, žaidimuose ne tik pasitikrinti, kiek žino apie svarbiausius pasikeitimus, bet ir susipažinti su euro monetomis ir banknotais, laimėti prizų su euro atributika.

Portale balsas.lt skaitytojai supažindinami su verslininkų vykdoma sąžiningo kainų perskaičiavimo kampanija. Finansų ministerija primena, kad žiniasklaidos projektus įgyvendina bendrovė „Gravitas Partners“, laimėjusi konkursą ir su Finansų ministerija pasirašiusi 1,118 mln. litų vertės sutartį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų