REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Huawei“ išmaniųjų telefonų pardavimai pirmąjį šių metų pusmetį pasiekė 34 mln. vienetų ir, lyginant su ankstesniais metais, išaugo 62 proc. Remiantis rinkos tyrimų bendrovės IDC duomenimis, 2014 m. antrąjį ketvirtį „Huawei“ užimama pasaulinės rinkos dalis sudarė 6,9 proc. ir išlaikė trečiąją vietą. Siekdama stiprinti savo pozicijas, „Huawei“ yra viena aktyviausių ateities bevielių komunikacijos priemonių standarto 5G plėtotoja – artimiausiais metais tyrimams planuojama investuoti 600 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „Huawei“ pristatė tris naujus išmaniuosius telefonus – gegužę „Ascend P7“, rugsėjį „Ascend G7“ ir „Mate 7“. Pastarieji turėtų prisidėti siekiant ambicingų tikslų – iki metų pabaigos parduoti 80 milijonų prietaisų.

REKLAMA

2013 m. „Huawei“ sparčiai plėtėsi Vakarų Europos rinkose – pajamos iš pardavimų viršijo 1 mlrd. JAV dolerių ir per metus išaugo daugiau nei 41 proc. Tikimasi, kad 2014 m. pajamos augs daugiau nei 20 proc.

„Esame vieni iš pasaulyje pirmaujančių informacijos ir ryšio technologijų teikėjų, todėl „Huawei“ ypatingą dėmesį skiria ateities sprendimų kūrimui. Būtent artimiausiais metais koncentruosimės į pasaulinį 5G ryšio tinklą. Šiuo metu suformuota daugiau nei 200 inžinierių komanda tyrimams ir plėtojimui, į kuriuos planuojama iki 2018 m. investuoti mažiausiai 600 mln. JAV dolerių. Labaratorinėmis sąlygomis 5G prototipas jau pasiekė 11Gbps greitį“, – sako Aleksandra Romanova, „Huawei“ Baltijos šalių marketingo ir komunikacijos vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Huawei“ prisidėjo Didžiojoje Britanijoje steigiant 5G inovacijų centrą, kuris plėtoja tyrimų programas su daugiau nei 20 pagrindinių pasaulio universitetų, aktyviai bendradarbiauja su verslo subjektais ir yra Europos Bendrijoje naujai įsteigtos 5G PPP (The 5G Infrastructure Public Private Partnership) asociacijos narys.

„Bevielis 5G tinklas tūkstančius kartų padidins esamų tinklų pajėgumus ir sujungs apie 100 mlrd. prietaisų, teiks 10GB per sekundę ryšio spartą. 5G tinklas pasaulyje bus paleistas tarp 2020 m. ir 2030 m. ir suteiks neįtikėtinas technoligines galimybes, įvairiomis kryptimis skatins ekonomiką ir komunikaciją“, – pabrėžia A. Romanova.

5G prieiga kuriama naujų radijo (RAT) ir išsivysčiusių bevielių technologijų (LTE, HSPA, GSM, WiFi) pagrindu. Debesų kompiuterijos plėtra suteiks naują pagreitį mobilaus ryšio komunikacijai, interneto vartojimui, pajėgumui ir jungiamumui. Siekiant sėkmingos 5G plėtros, svarbu didinti ryšio pajėgumus ir sujungiamumą, remti paslaugų įvairovės plėtrą, lanksčiai ir efektyviai išnaudoti turimą neribotą spektrą skirtingų tinklo diegimo scenarijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų