REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos čempionas O. Ringys pasiners į mokslus

Bendraamžių varžybose padaręs viską, ką galėjo, Europos jaunimo kultūrizmo čempionas Ovidijus Ringys ant scenos ruošiasi grįžti tik po dvejų metų O. Ringys iš Norvegijos grįžo su dviem apdovanojimais Savaitgalį tarptautiniame IFBB kultūrizmo ir fitneso turnyre „Norway open 2014“ Norvegijoje rungtyniavo trys Lietuvos atstovai ir visi jie tapo prizininkais. Vienas jų – klaipėdietis Ovidijus Ringys, neturėjęs lygių jaunimo (iki 23 m.) kultūrizmo kategorijoje. Jis ant scenos žengė po beveik pusantrų metų pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai medalius pelnė ir Marius Arlauskas, likęs antras klasikinio kultūrizmo virš 180 cm ūgio kategorijoje, o trečiąją vietą užėmė Kristina Karaliūtė-Stoliarovienė bikini fitneso iki 169 cm kategorijoje. O. Ringys dar vieną medalį pridėjo vyrų kultūrizmo kategorijoje iki 80 kg, kurioje užėmė aukštą trečiąją vietą.

REKLAMA

21-ių metų atletui šios varžybos buvo įsimintos ne tik dėl dviejų apdovanojimų, bet ir todėl, kad tai buvo pirmosios varžybos po beveik pusantrų metų pertraukos. 2013 m. Europos jaunimo čempionas šį laikotarpį skyrė raumeninės masės auginimui ir proporcijų gerinimui.

Tik sugrįžęs ant scenos ir vėl įrodęs savo pajėgumą Ovidijus tuo ir pabaigė šių metų rudens sezoną. Pasitaręs su treneriu jis nusprendė, kad dalyvauti jaunimo varžybose nebėra prasmės. Tai suprantama – O. Ringys per tris sezonus jaunimo tarpe iškovojo devynias pirmąsias vietas skirtingose varžybose ir du kartus tapo absoliučiu Lietuvos jaunimo čempionu.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu varžytis su vyrais – dar ankstoka. Dabar jis planuoja ramiai pabaigti Kūno kultūros ir pedagogikos studijas Klaipėdos universitete ir ant scenos sugrįžti galbūt tik po dvejų metų.

Daugiau nei metus nedalyvavai varžybose. Buvai pasiilgęs varžybinės dvasios ir atmosferos?, – sportas.info paklausė O. Ringio.

Tikrai taip. Norėjosi vėl pajusti tą grimo, ryžių ir ryžių trapučių kvapą tvyrantį ore visų varžybų metu. Norėjosi pajusti jaudulį, pamačius konkurentus ir galvoti, ar padariau viską, ką galėjau, kad už juos būčiau geresnis ir būčiau pirmas. Kokiems svarbiausiems aspektams skyrei tuos metus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią dėmesį skyriau viršutinės kūno dalies tobulinimui. Turėjau dominuojančias kojas, tad jas ir teko vytis. Žinoma, stengiausi pagerinti visą kūną ir patobulinti ne tik viršutinę jo dalį, bet ir tas pačias kojas, pasiekti kuo geresnes proporcijas ir gilesnį kūno reljefą. Kiek likus laiko iki starto Norvegijoje pradėjai pasiruošimą? Kaip pasikeitė tavo mityba ir treniruočių grafikas?

Pasiruošimą pradėjau likus aštuonioms savaitėms iki varžybų. Visą šį laikotarpį sekė griežtas režimas, teko atsisakyti viso maisto, kuriame buvo cukraus ir riebalų. Liko tik siauras maisto racionas – sudėtingieji angliavandeniai, tokie kaip ryžiai, grikiai, avižos, liesa mėsa – vištienos, kalakutienos krūtinėlės, balta žuvis ir kiaušinio baltymai. Treniruotės viso pasiruošimo metu nuolat sunkėjo, kardio treniruočių darymo laikas ilgėjo. Visą pasiruošimo laikotarpį nebuvo dienos, kuomet būčiau galėjęs nesportuoti. Jeigu nereikėdavo eiti dirbti su svoriais, tai tą dieną darydavau kardio treniruotes, ir taip visas aštuonias savaites. Grįžęs ir vėl neturėjai lygių jaunimo tarpe. Kokį įspūdį paliko renginys ir dalyvių pajėgumas?

REKLAMA

Varžovai buvo tikrai aukšto lygio – tokie, dėl kurių tikrai teko pasijaudinti. Negalėjau nuo pirmų minučių jaustis, kad esu geriausias. Renginio ir dalyvių lygis buvo aukštas ir visos varžybos paliko didelį įspūdį, dėl kurio norėtųsi vėliau vėl sugrįžti ir jose sudalyvauti. Dalyvavai ir suaugusiųjų kultūrizmo iki 80 kg kategorijoje, kurioje buvai trečias. Esi patenkintas šiuo rezultatu?

Galima pasakyti, kad tai buvo mano debiutas su vyrais. Mano svoris buvo kur kas mažesnis už galimą didžiausią svorį šioje kategorijoje, o ir metų man ne tiek, kiek likusiems šios kategorijos dalyviams. Bendras metų įdirbis įdėtas irgi mažesnis, todėl negaliu būti nepatenkintas šia vieta. Džiaugiausi vien patekęs į šios kategorijos į finalą, o čia dar ir prizininku tapau. Tikrai esu patenkintas iškovota trečia vieta, tai man dar didesnė paskata sportuoti ir tobulėti. Su šiomis varžybomis ir baigei savo sezoną. Kodėl priėmei tokį sprendimą?

REKLAMA

Prieš šį sezoną turėjau kitokių planų kur dalyvauti, bet jų įgyvendinti nepasisekė. Jau buvau nusiteikęs ruoštis rudens sezonui, todėl ir pasirinkau dalyvauti tarptautinėse Norvegijos varžybose. Baigti sezoną nutarėme pasitarę kartu su treneriu, nes nebematėme tikslo toliau jį tęsti. Tam, kad galėčiau dalyvauti ir konkuruoti vyrų kategorijoje be svorio apribojimų Lietuvoje, dar neturiu tinkamų duomenų, trūksta apimčių ir raumeninės masės. Neapmaudu, kad teko įdėti tiek darbo į pasiruošimą dėl vienintelių varžybų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne, tikrai nesigailiu pasiruošęs vienerioms varžyboms. Jos suteikė daug teigiamų emocijų, dar daugiau noro puoselėti save šiame sporte, tobulėti ir judėti pirmyn ir kitą kartą parodyti dar geresnią savo kūno formą scenoje. Gal šį sezoną man ir tereikėjo vienų varžybų... Galima sakyti, kad varžytis jaunimo tarpe nebeliko motyvacijos?

Tikrai nenoriu pasirodyti per daug pasitikintis savimi ar juolab pasikėlusiu, bet Lietuvoje dalyvauti jaunimo kategorijoje motyvacijos nebėra. Tačiau tarptautiniuose turnyruose ir pasaulio čempionatuose tikrai dar būtų motyvacijos, konkurencijos ir noro padalyvauti ir jaunimo tarpe. Kaip manai, kada ir vėl išvysime tave ant scenos?

REKLAMA

Tikslios datos pasakyti negaliu, yra daug faktorių nuo kurių tai priklausys, o ir pats dar nesu to nusprendęs. Tačiau artimiausius dvejus metus planuoju nedalyvauti, nes šiuo metu noriu ramiai pabaigti studijas. Studijuoji Klaipėdos universitete. Kaip sekasi mokslai?

Šiuo metu ne tik studijuoju KU, bet ir dirbu treneriu Klaipėdoje esančiame „Herkaus“ sporto klube. Laisvo laiko beveik neturiu. Darbo dienomis esu užimtas nuo ryto iki vakaro. Rytais vyksta paskaitos, po pietų dirbu, o vakare sportuoju. Kartais būna sunku, bet kai yra noro suspėti galima visur. Studijuoti sekasi kol kas gerai. Aišku, dar tik naujų mokslų metų pradžia, bet stengiuosi ir toliau viską išlaikyti kiek įmanoma geriau – neketinu apleisti studijų.

Mažvydas Laurinaitis, sportas.info

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų