REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau netrukus šalies knygynus pasieks ketvirtoji žurnalisto ir rašytojo Dailiaus Dargio knyga „Mafijos kronikos“, įkvėpta to paties pavadinimo kriminalinės dokumentikos serialo, kurį praėjusį sezoną rodė TV3 televizija. Knygoje gausu nuotraukų, dokumentų, stulbinančių liudininkų pasakojimų ir televizijos projekto filmavimo užkulisių.

REKLAMA
REKLAMA

Knyga „Mafijos kronikos“ – tai 300 puslapių informacijos lobynas, intriguojantis ne tik pateiktomis nusikaltėlių pasaulio istorijomis, bet ir unikaliomis nuotraukomis iš dokumentikos filmavimo aikštelių.

REKLAMA

„Tai bus duoklė žmonėms, su kuriais sukūrėme išskirtinių „Mafijos kronikos“ laidų ciklą, - sako knygos autorius Dailius Dargis. – Atkūrėme ir kokybišku televiziniu produktu pavertėme didžiausio banditizmo klestėjimo Lietuvoje dešimtmetį. Pasakojome apie „Daktarų“, „Vilniaus brigados“, „Gaidjurginių“ ir kitų legendinių grupuočių aukso amžių ir žlugimą, Henriko Daktaro pabėgimą, slapstymąsi. Jam buvo surastas antrininkas. Man asmeniškai taip pat labai patiko ciklo serija, skirta Remigijui Daškevičiui-Daškei. Joje paraidžiui atkūrėme picerijos tarpduryje Daškę nušovusio snaiperio veiksmus, filmavome pro realų langą, iš kurio buvo paleistas lemtingas šūvis.“

REKLAMA
REKLAMA

Knygos autoriui imponavo ir tai, kad filmuojant dokumentinį ciklą buvo įamžintos tikrų „Aro“ kovotojų atliktos šturmo operacijos, prieš kameras apie banditizmo epochos įvykius ir tai, kaip tuo metu buvo sprendžiamos problemos, atvirai prabilo ne tik buvę aukšti pareigūnai, bet ir patys nusikaltėliai.

„Šis televizijos projektas suteikė labai daug patirties, pažinčių, informacijos šaltinių. Žinau, kad labai daug žmonių laukia šios dokumentikos pratęsimo, o kol laukia – galės skaityti knygą, kuri yra gausiai iliustruota archyviniais kadrais, realiais dokumentais iš KGB bylų, kuriose minimas mafijos atstovų bendradarbiavimas su aukščiausiais tuometinės valdžios atstovais, taip pat ir nuotraukomis, padarytomis už kadro. - pasakojo D.Dargis. – Labai patiko dirbti su televizijos projektą įgyvendinusia prodiuserių kompanija „Videometra“. Tris metus bendromis jėgomis brandinome šį produktą, apie kurį dabar bus papasakota knygoje.“

„Mafijos kronikos“ yra jau ketvirtoji D.Dargio kriminalinių temų knyga. Visos trys ankstesnės tapo bestseleriais, bendrai parduotais 45 tūkstančių tiražu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų