REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa atskleidė, kad 18 proc. amerikiečių norėtų įsigyti bitkoinų, o tarp jaunimo šis rodiklis – daugiau nei dvigubai didesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas rodo, kad tvirtai apsisprendę įsigyti šios valiutos yra 6 proc., greičiausiai to norėtų – 12 proc., o dar 17 proc. nėra apsisprendę. Net 43 proc. 18-24 metų amžiaus jaunimas teigia, kad yra tvirtai apsisprendę arba greičiausiai norėtų įsigyti bitkoinų. Kita vertus tik 8 proc. vyresnių nei 55 metai respondentų pasakė tą patį.

REKLAMA

Šį ir kitus visuomenės nuomonės tyrimus apie virtualiąsias valiutas inicijuoja vartotojų teisių gynimo organizacijos, kurios siekia, kad vyriausybė skirtų daugiau dėmesio bitkoinų ir kitų virtualiųjų valiutų reguliavimui.

Kad šis klausimas aktualus, rodo ir minėto tyrimo duomenys – 65 proc. apklaustųjų atsakė, kad jų sprendimui pirkti bitkoinus didelę įtaką turėtų, ar jie būtų reguliuojami vyriausybės ar ne.

„Lietuvoje panašių procentų dar turbūt nebūtų, bet neabejotina, kad ir mūsų šalyje labiausiai bitkoinais domisi jauni specialistai, dirbantys verslo ir informacinių technologijų srityse. Daugybė naujų, inovatyvių dalykų savo kelią į populiarumą pradeda nuo jaunimo, tad toks didelis pasitikėjimas šiame segmente jau yra didelė sėkmė bitkoinams ir laikui bėgant jų žinomumas ir naudojimas turėtų tik augti“, - sakė bitkoinų keityklos Bitmarket.lt vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų