REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egėjo jūroje sudužo lakūno J. Kairio lėktuvas

Pagalbos reikėjo laukti kelias valandas (papildyta 23.17)

 

Trečiadienį Egėjo jūroje sudužo žymaus lakūno Jurgio Kairio lėktuvas. Pasak sėkmingai išsigelbėjusio lakūno, vandenyje pagalbos teko laukti kelias valandas, o išsigelbėti padėjo lėktuvo detalė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jis telefonu iš Salonikų BNS sakė, kad jam Graikijoje apie 16 val. vietos laiku skrendant nuosavu SU-26 iš Kavalos į Atėnus, tūkstančio metrų aukštyje sugedo lėktuvo variklis – jis iššoko su parašiutu ir nusileido į Egėjo jūrą.

REKLAMA

„Netikėtai, išskridus iš Kavalos po pusvalandžio sugedo variklis. Galvojate, kad tie gedimai kaip automobilistams - taip nebūna. Vandenyje pagalbos reikėjo laukti apie dvi valandas ir keturiasdešimt minučių. Tiksliau ne laukti - aš plaukiau į salą, galvojau, kad ją pasieksiu rytą. Bet plaukiau labai lėtai, trukdė drabužiai. Buvau prisirišęs lėktuvo detalę, kad mane matytų“, - BNS sakė J.Kairys.

Pasak jo, plaukiant į tolimoje matomą salą aplinkui mėtėsi lėktuvo nuolaužos ir jo asmeniniai daiktai.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjimo sraigtasparnis, piloto teigimu, atskrido po beveik trijų valandų, tačiau jis net du kartus praskrido virš nuolaužų jo nepastebėjęs.

„Pradėjau mojuoti ta lėktuvo detale, nuo saulės atspindį pamatė. Padėjo mastymas, kad nepasimečiau. Tiek išbuvus vandenyje tikrai nėra paprasta - raumenis pradeda traukti, bangos murkdo vandenyje. Manau, rytą galbūt būčiau ir pasiekęs tą salą, net nežinau“, - BNS trečiadienio vakarą sakė pilotas.

J.Kairys po incidento nepraranda geros nuotaikos ir tvirtino dar kurį laiką pasiliksiantis Graikijoje, netoli Atėnų, kur planuoja atostogauti su žmona.

Lakūnas yra pripažintas geriausiu akrobatinio skraidymo be apribojimų meistru pasaulyje 1996–2006 metais.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų