REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienio vakarą kino centre „Forum Cinemas Vingis“ būriavosi garsūs šalies žmonės, pakviesti į išankstinę režisieriaus Igno Jonyno filmo „Lošėjas“ premjerą.

Trečiadienio vakarą kino centre „Forum Cinemas Vingis“ būriavosi garsūs šalies žmonės, pakviesti į išankstinę režisieriaus Igno Jonyno filmo „Lošėjas“ premjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šešis „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus, tarp jų „Geriausio metų filmo“, pelniusi juosta sulaukė populiarumo ir kitose pasaulio šalyse. Laukiamiausiu lietuvišku metų filmu vadinamas „Lošėjas“ jau vasario mėnesį vyksiančiuose kino meno ir mokslo akademijos „Oskarų“ apdovanojimuose užsienio filmų kategorijoje pretenduoja atstovauti Lietuvai.

REKLAMA

Filmo premjeroje apsilankė daugybė garsių Lietuvos žmonių: Andrius Mamontovas, Juozas Statkevičius, Marijus Mikutavičius, Algirdas Kaušpėdas, Gražina Baikštytė, Beata Nicholson, Aistė Stonytė, Oskaras Koršunovas ir daugybė kitų.

„Norėjome sukurti filmą, kuris kalbėtų apie šią šalį ir joje vykstančius pokyčius. Drąsiai galima sakyti, kad „Lošėjo“ idėją įkvėpė Lietuvos realybė. Ji atsiskleidžia įvairiausiais rakursais – siužete, herojų mąstyme, charakteriuose, veiksmo vietose, net ironijos pobūdyje ir estetikoje. Todėl mums svarbiausias išlieka Lietuvos žiūrovas. Tik jis gali suprasti šį filmą iki galo,“ – anksčiau yra sakęs filmo režisierius Ignas Jonynas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lošėjas“ susilaukė kvietimų dalyvauti daugiau nei 30 festivalių ir buvo įvertintas pusšimčiu kritikų recenzijų. Lietuviškas filmas jau parodytas daugiau nei dešimčiai tūkstančių žiūrovų visame pasaulyje. Igno Jonyno kūrinį matė ir įvertino Holivudo režisierius Martinas Scorsese, italų režsierius Paolas Sorrentino, aktorės Marion Cotillard ir Patricia Clarkson. Pastaroji aktorė lietuviškoje spaudoje duotame interviu pabrėžė, kad retai pirmu bandymu pavyksta sukurti ką nors tokio stipraus, kaip pavyko „Lošėjo“ režisieriui, prilygindama pagrindinį aktorių Vytautautą Kaniušonį Lietuvos Georg’ui Clooney. „Lošėjas“ pasakoja istoriją apie greitosios pagalbos stoties darbuotoją Vincentą, aistringą azartinių žaidimų lošėją, filme sukuriantį naują nelegalų žaidimą – makabrišką lošimą iš žmonių gyvybių. Žaidimas iš pradžių patraukia tik greitosios pagalbos stoties darbuotojų dėmesį, tačiau bėgant laikui jo populiarumas pradeda augti. Kolegos medikai tampa lošimo agentais, o Vincentas – bankininku. Priešintis žaidimui pradeda Vincento kolegė Ieva, su kuria pagrindinį filmo herojų sieja aistringas ryšys. Vincentui teks priimti lemiamą sprendimą ir apsispręsti, ką pasirinkti – žaidimą ar meilę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų