REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas pripažino, kad didžiausia atsakomybė dėl netinkamos Gedimino prospekto II ir III etapo rekonstrukcijos tenka įmonei „Luidas“, todėl Vilniaus miesto savivaldybei priteisti beveik 8 mln. litų žalos atlyginimo, teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nustatė, kad „Luidas“ II etapo rekonstrukcijos darbams nepasirinko pakankamai šalčiui atsparių trinkelių, o III etapo rekonstrukcijos darbams panaudojo trinkeles, kurių atsparumas šalčiui neatitiko savivaldybės keliamų reikalavimų.

REKLAMA

Specialistai pirmuosius Gedimino prospekto rekonstrukcijos defektus pradėjo pastebėti 2009–2010 metais, o 2011 metų vasarą savivaldybės darbo grupė užsakė darbų ekspertizę, kuri nustatė, kad bazalto trinkelės, kuriomis grįstas prospektas, neatitiko atsparumo šalčiui reikalavimų, žiemą skilinėjo, trupėjo, sluoksniavosi.

Savivaldybė teigia siekianti, kad būtų atskleistos asmenų, vykdžiusių statybos priežiūrą, padarytos nusikalstamos veikos. Į prokuratūrą savivaldybė kreipėsi 2012 metų balandį, o prokurorų atliktas tyrimas nustatė galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, tačiau, pritaikius senaties terminą, kaltinimai niekam nebuvo pareikšti.

Savivaldybės nuomone, prokurorų sprendimas nutraukti tyrimą dėl senaties buvo neteisėtas. Šią savivaldybės poziciją palaikė ir teismas, kuris įpareigojo nutrauktą tyrimą atnaujinti. Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė J. J. Kryževičienė, kuriai buvo pavesta pakartotinai ištirti šią bylą, šių metų birželio 13 d. dar kartą nutraukė tyrimą. Savivaldybė rugsėjį dėl to pakartotinai kreipėsi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų