REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį rudenį Europos humanitariniame universitete (EHU) pradės mokytis 392 nauji studentai. Bakalauro pakopos studijas pradės 329 studentai, magistro - 63.

REKLAMA
REKLAMA

Oficiali 2014-2015 mokslo metų atidarymo ceremonija vyks rugsėjo 30 d., antradienį, 15 val. universiteto 214 auditorijoje (Valakupių g. 5). Šiemet tradicinę pirmąją paskaitą 15.30 val. skaitys EHU rektorius prof. Anatolijus Michailovas.

REKLAMA

Pastebima didesnė studentų bendruomenės geografinė įvairovė: studijuoti EHU jaunimas atvyksta iš vis įvairesnių Baltarusijos vietų.

„Atsiranda nauja tendencija: pirmakursiai atvyksta ne tik iš Baltarusijos didžiųjų miestų ir pasienio regionų, bet taip pat iš kituose rajonuose įsikūrusių mažesnių miestelių“, – sako Maksimas Milta iš EHU studentų priėmimo skyriaus.

Daugiau nei 95 proc. naujųjų studentų yra baltarusiai. Taip pat mokysis studentai iš Lietuvos, Rusijos, Ukrainos ir Kazachstano.

Europos humanitarinis universitetas yra privatus, pelno nesiekiantis humanitarinis universitetas, 1992 m. įkurtas Minske, Baltarusijoje. Universitetas persikėlė į Vilnių, kai Baltarusijos valdžia 2004 m. jį uždarė. Vieninteliame akademiškai laisvame baltarusiškame universitete studijuoja maždaug 1500 studentų, kurių dauguma – baltarusiai. Universitetas siūlo bakalauro, magistro ir doktorantūros studijas ir skatina humanitarinių ir socialinių mokslų tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų