REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamame seminare „Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimas regionuose“ savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai supažindinami su Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo mechanizmu, aptariamas jų pačių vaidmuo įgyvendinant šią programą, siūlymai, papildysiantys Jaunimo garantijų iniciatyvos tvarkos įgyvendinimo aprašą.

REKLAMA
REKLAMA

Seminare pranešimą skaitęs socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius viliasi, kad šio seminaro dėka savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai ne tik patys pasisems reikalingos informacijos siekiant sėkmingai įgyvendinti Jaunimo garantijų iniciatyvą, bet ir paskleis žinią apie šią programą ir jos praktinį įgyvendinimą savivaldybėse.

REKLAMA

Seminaro metu jaunimo reikalų koordinatoriai dalyvaus keturiose darbo grupėse, kuriose diskutuos ir pateiks siūlymus sėkmingam Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimui.

Renginyje taip pat dalyvauja Lietuvos darbo biržos, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, VšĮ „ESTEP“ Lietuvos padalinio atstovai.

Apie jaunimo garantijų iniciatyvą

Naujosios Europos Sąjungos priemonės „Jaunimo garantijų iniciatyva“ principais jau dirbama nuo šių metų sausio. Ja siekiama visiems jaunuoliams iki 29 metų amžiaus per keturių mėnesių laikotarpį nuo darbo netekimo arba formaliojo mokymosi užbaigimo suteikti galimybę gauti gerą pasiūlymą dirbti ar toliau mokytis, įskaitant pameistrystės formą, atlikti praktiką arba stažuotę.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šio tikslo įgyvendinimo prisidės 14 ministerijų, verslo, darbdavių, darbuotojų bei jaunimo organizacijų bei dirbs išvien priartinant švietimo sistemą prie darbo rinkos poreikių ir skatinant jaunuolių integraciją į ją.

Bus siekiama, kad jaunuoliai nepasitrauktų iš mokymosi programų jų nebaigę, o mokyklos nebaigusiems ir žemą kvalifikaciją turintiems jaunuoliams būtų sudarytos galimybės grįžti į švietimo sistemą ar įgyti būtinas kompetencijas neformalaus ugdymo būdu.

Kitaip negu kitose Europos Sąjungos šalyse, kur Jaunimo garantijų iniciatyva taikoma jaunuoliams iki 25 metų amžiaus, kartu su iniciatyvos įgyvendinimo partneriais nustatyta aukštesnė jaunuoliams taikoma amžiaus riba – 29 metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiai iniciatyvai įgyvendinti mūsų šalyje iš Europos Sąjungos Jaunimo užimtumo iniciatyvos lėšų 2014–2020 metams skirta 109 mln. litų, ne mažesnė suma 2014–2020 metams bus skirta ir iš Europos socialinio fondo lėšų. Su šiuo finansavimu per numatytą laikotarpį įgyvendinant iniciatyvos tikslus planuojama kiekvienoje savivaldybėje įkurti jaunimo informavimo ir konsultavimo centrus, plėtoti atvirųjų jaunimo centrų ir atvirųjų jaunimo erdvių teikiamas paslaugas, siekti užtikrinti sklandų jaunų žmonių perėjimą po nedarbo laikotarpio, neveiklumo ar studijų į darbo rinką ar švietimo sistemą.

REKLAMA

Jaunimo garantijų iniciatyvos principais jau dabar yra naudojamasi vykdant Europos socialinio fondo finansuojamus projektus „Pasitikėk savimi“ ir „Jaunimo savanoriška tarnyba“. Šios programos skirtos vadinamiesiems „NEETs‘ams“ – jaunuoliams, kurie nei dirba, nei mokosi. Jiems padedama atrasti ir ugdyti stipriąsias savybes, kurios padės integruotis į darbo rinką ir socialinį gyvenimą.

Tikimasi, kad per metus pavyks įdarbinti ir į veiklas įtraukti apie 80 tūkst. jaunuolių iki 29 metų amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų