REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Rusijai uždraudus Europos Sąjungos žemės ūkio produktų importą, iškilo šviežių vaisių ir daržovių realizavimo problema. Paradoksas yra tas, kad vaisių ir daržovių suvalgome per mažai, tą rodo įvairūs Lietuvos ir kitų ES šalių tyrimai, todėl šią embargo krizę turėtume laikyti galimybe mums pakoreguoti savo mitybos įpročius ir gyventi sveikiau“, – sakė asociacijos „Baltijos ūkis ir verslas“ direktorė Roberta Trimokaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai prasidėjusios kampanijos „Penki per dieną“ tikslas – suformuoti žmonių įprotį suvalgyti ne mažiau kaip 5 porcijas vaisių ir daržovių kasdien, kurios apytikriai sudaro 400 – 600 gramų Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamo kiekio. Šiuo metu Lietuvoje, kaip rodo tyrimai, tiek nesuvalgome, tačiau turėtume, kadangi vaisiai ir daržovės yra turtingi įvairiomis naudingomis medžiagomis, – vitaminais, mineralais, skaidulomis.

REKLAMA

Kampanijos metu atkreipiamas dėmesys į Europos Sąjungos šalyse užaugintą produkciją, kurios auginimas ir kelias iki mūsų stalo yra griežtai reglamentuojamas ir kontroliuojamas atsakingų institucijų, tokiu būdu užtikrinant aukštą kokybę ir produktų saugumą.

„Inicijuodami šią kampaniją galvojome apie naudą žmonių sveikatai, tačiau susiklostė taip, kad ir politinis kontekstas siunčia mums žinią maitintis sveikiau ir valgyti daugiau vaisių ir daržovių, kurios ir Lietuvoje, ir kitose ES šalyse užauginamos tikrai labai kokybiškos“, – sakė R. Trimokaitė.

Programą „Europos Sąjungos kilmės vaisių ir daržovių žinomumo didinimas Lietuvoje“ vykdo asociacija „Baltijos ūkis ir verslas“. Kampanija „Penki per dieną“ yra pagrindinė šios programos priemonė. Programa bus vykdoma 3 metus.

Daugiau informacijos apie kampaniją: www.5diena.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų