REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministerija kartu su ambasadomis Vokietijoje, Švedijoje bei generaliniais konsulatais Čikagoje ir Niujorke rengia išvažiuojamąsias konsulines misijas Hiutenfeldo, Malmės, Hiūstono, Sankt Peterburgo (Floridos valstijoje) ir Atlantos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

Konsulinės paslaugos Lietuvos piliečiams ir lietuvių kilmės asmenims Hiutenfelde veikiančioje Vasario 16-osios gimnazijoje bus teikiamos spalio 3–4 dienomis, Lietuvos generaliniame garbės konsulate Malmėje – spalio 14–15 d.

REKLAMA

Lietuvos generalinis konsulatas Čikagoje išvažiuojamąją misiją Lietuvos garbės konsulate Hiūstone rengia spalio 18–19 d. Generalinio konsulato Niujorke darbuotojai konsulinius veiksmus Lietuvių klube Sankt Peterburgo mieste atliks spalio 24–25 d., Lietuvos garbės konsulate Atlantoje – spalio 26 d.

Jų metu konsuliniai pareigūnai priims asmenų prašymus dėl pasų keitimo ir išdavimo, Lietuvos pilietybės, užsienyje sudarytų civilinės būklės aktų – vaikų gimimo, santuokų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje, taip pat piliečių, išvykusių iš Lietuvos ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui, gyvenamosios vietos deklaracijas, atliks kitus konsulinius veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Norint gauti konsulines paslaugas, būtina išankstinė registracija. Ją atlikti ir pasiteirauti galite ambasadoje Vokietijoje el. paštu [email protected] ir tel. +49 30 890 68121, +49 30 890 681 20; ambasadoje Švedijoje el. paštu [email protected] ir tel. +46 8 10 35 65; generaliniame konsulate Čikagoje el. paštu [email protected] ir tel. 312 397 0382; generaliniame konsulate Niujorke el. paštu [email protected] ir tel. 1 212 354 7840x10.

Išsamesnę informaciją apie konkrečias misijų metu teikiamas paslaugas, reikiamus dokumentus bei apmokėjimą rasite ambasadų Vokietijoje ir Švedijoje bei generalinių konsulatų Čikagoje ir Niujorke interneto svetainėse adresais https://de.mfa.lt/ ir http://www.litemb.se/ bei https://chicago.mfa.lt/ ir https://ny.mfa.lt/.

Siekdami efektyvesnio konsulinių paslaugų teikimo, konsuliniai pareigūnai vyksta į tuos regionus, kur yra didelės lietuvių bendruomenės, bet nėra Lietuvos diplomatinių atstovybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų