REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius, einantis Europos Sąjungos (ES) ir Moldovos Asociacijos susitarimo pranešėjo pareigas, vakar Europos Parlamento Užsienio reikalų komitetui pristatė Moldovos pasirengimą įgyvendinti Asociacijos sutarties nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirengimas įvertintas teigiamai, toldėl P. Auštrevičius rekomendavo Europos Parlamentui pradėti sutarties su Moldova ratifikavimo procedūrą.

REKLAMA

„Pastaraisiais metais Moldova padarė didžiulę pažangą vykdydama savo Vyriausybės ir gyventojų pasiryžimą ekonomiškai bei politiškai lygiuotis į ES teisę, bendrus standartus. Vertinant atliktų reformų apimtis ir lyginant su tokią pačią kryptį pasirinkusiomis valstybėmis – Ukraina ir Gruzija – Moldovą derėtų laikyti neabejotina lydere“, – teigė europarlamentaras P.Auštrevičius.

Liberalas pabrėžė, kad tinkamiausias padarytos pažangos įvertinimas būtų neatidėliotinas ES ir Moldovos Asociacijos sutarties ratifikavimas Europos Parlamente.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbu, kad šis susitarimas būtų ratifikuotas iki lapkričio 30 d. rengiamų parlamento rinkimų Moldovoje. Tokiu būdu ES pasiųstų aiškų paramos signalą europietišką kelią pasirinkusiems Moldovos žmonėms ir politikams. Neabejoju, kad Asociacijos susitarimo ir laisvosios prekybos sutarties įsigaliojimas suteiks dar didesnį postūmį tolesnėms reformoms Moldovoje“, – sakė P. Auštrevičius.

2013 metų lapkritį ES viršūnių susitikime Vilniuje Asociacijos susitarimus su ES pasirašė Moldovos ir Gruzijos vadovai. Praėjusią savaitę Asociacijos sutartį vienu metu ratifikavo ES ir Ukrainos parlamentai. ES ir Gruzijos Asociacijos susitarimo ratifikavimas yra numatytas 2014 metų gruodį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų