REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Europos krakmolo gamintoja Prancūzijos bendrovė „Roquette Freres“ gali įsigyti dar 8,16 proc. Panevėžio „Amilinos“ akcijų ir taip įgyti kontrolinį įmonės akcijų paketą.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba antradienį suteikė leidimą „Roquette Freres“ įsigyti 8,16 proc. bendrovės akcijų ir taip įgyti kontrolinį - 53,7 proc. - „Amilinos“ paketą.

REKLAMA

„Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, - rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai.

Taryba taip pat konstatavo, kad koncentracijoje dalyvaujantys ūkio subjektai pranešime nurodė, kad, įgyvendindami šią koncentraciją, taip pat ketina prisiimti nekonkuravimo įsipareigojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas „Amilinos“ akcininkų ir valdybos pirmininkas Danas Tvarijonavičius anksčiau BNS teigė, kad „Roquette Freres“ akcijų įsigis iš jam priklausančios „Grūdainės“, kuri šiuo metu valdo 45,15 proc. „Amilinos“ akcijų. Pats D.Tvarijonavičius tiesiogiai valdo 8,53 proc. „Amilinos“ akcijų, o kartu su „Grudaine“ - 53,68 proc. akcijų.

„Amilinos“ akcininku „Roquette Freres“ tapo 2011 metais - koncernas tuomet išpirko naują 21,004 mln. litų nominalios vertės akcijų emisiją, o likusias akcijas įsigijo iš „Amber Trust“, „Ortopedijos technikos“ ir kitų smukesnių akcininkų, kurie pardavė visas turėtas akcijas. Tokiu būdu iš viso buvo įsigyta 45 proc. įmonės akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pajėgumus plečianti „Amilina“ planuoja didinti modifikuoto krakmolo gamybos apimtis ir pradėti gaminti gliukozės sirupą. Pagal išimtinio platinimo sutartį, koncernui įmonė yra įsipareigojusi parduoti abu produktus.

„Amilina“ eksportuoja apie 90 proc. produkcijos į daugiau nei 57 valstybes, pagrindinė eksporto rinka yra Europos Sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų