REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtojo energetikos ministro vizija sutapo su prezidentės

Žinių radijas

Paskirtasis energetikos ministras Rokas Masiulis atitinka profesionalumo ir skaidrumo kriterijus, kuriuos prezidentė kelia ministrams. Tai „Žinių radijui“ sakė prezidentės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Valdemaras Sarapinas. Prezidentė Dalia Grybauskaitė, skirdama Roko Masiulio kandidatūrą, esą pademonstravo savo tęstinę politiką:

REKLAMA
REKLAMA

„Roko Masiulio kompetenciją akivaizdžiai demonstruoja jo iki šiol nuveikti darbai, ypač aktyvus jo dalyvavimas įgyvendinant strateginį Suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą. Pagaliau ir jo garsiai įvardinta vizija – nepriklausoma ir stipri valstybės energetika – visiškai atitinka ir šalies vadovės viziją“, - laidoje „Pozicija“ sakė V. Sarpinas.

REKLAMA

Jo teigimu, partiškumo kriterijus prezidentei niekada nebuvo pats svarbiausias, skiriant ministrus.

„Ir anksčiu yra buvę pavyzdžių, kai prezidentė ministrų kabineto nariais skiria nepartinius, bet puikią savo sritį išmanančius specialistus“, - teigė jis.

V. Sarapinas patvirtino, kad R. Masiulius kaip ministras prezidentei tinka ir patinka.

Prezidentė energetikos ministru R.Masiulį paskyrė antradienį, jis pradės eiti pareigas ketvirtadienį, kai prisieks Seime.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė teigia, kad R. Masiulis buvo šios partijos pasiūlytas kandidatas, nors tarp potencialių kandidatų Energetikos ministerijos vadovo postui užimti jo pavardė nebuvo minima.

R. Masiulis nuo 2010 metų iki šiol ėjo generalinio direktoriaus pareigas bendrovėje „Klaipėdos nafta“. Ši įmonė atsakinga už suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimą.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų