REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV ir arabų šalys smogė ISIL taikiniams Sirijoje

Damaskas buvo perspėtas

(papildyta 09.46) Sirijoje tarptautinės koalicijos bombardavimo taikiniais tapo IS ir „al Nusra Front“ pozicijos

(papildyta 09.46) Sirijoje tarptautinės koalicijos bombardavimo taikiniais tapo IS ir „al Nusra Front“ pozicijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jungtinės Valstijos ir jų partnerės antradienį surengė mažiausiai 50 aviacijos ir raketų smūgių prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) taikinius Sirijos Rakos ir Deir ez Zoro provincijose, o su tarptautiniu teroristų tinklų „al Qaeda“ susijusi islamistų sukilėlių grupuotė „al Nusra Front“ taip pat buvo atakuota per anstkrydžius Sirijos šiaurės vakaruose, nurodė padėtį šalyje stebinti organizacija.

REKLAMA

Nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) direktorius Rami Abdul Rahmanas (Ramis Abdul Rahmanas) sakė, kad per smūgius dviejose vietose buvo nukauti bent 20 IS kovotojų. Jis pridūrė, kad „al Nusra Front“ pozicijoms taip pat buvo smogta Idlibo ir Alepo provincijose Sirijos šiaurės vakaruose.

Pentagonas anksčiau patvirtino, kad Jungtinės Valstijose ir kitų naujosios tarptautinės koalicijos šalių pajėgos surengė pirmuosius smūgius iš oro prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ir arabų šalys smogė ISIL taikiniams Sirijoje

Jungtinės Valstijos ir jų partnerės surengė virtinę aviacijos ir sparnuotųjų raketų „Tomahawk“ smūgių prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) taikinius Sirijoje, pirmadienį pranešė Pentagonas.

JAV žiniasklaida nurodė, kad penkios arabų šalys prisidėjo prie šių reidų kaip nauja tarptautinė koalicija, suburta siekiant atremti grėsmę, kurią kelia IS, dar žinoma kaip „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL), užėmusi dideles teritorijas Sirijoje ir Irake.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV vadovaujami smūgiai iš oro Sirijoje žymi svarbų posūkį kare prieš grupuotę, kuri, kaip baiminasi Vakarų šalių vyriausybės, ilgainiui gali pradėti rengti teroro atakas Europoje arba Jungtinėse Valstijose. .

„Galiu patvirtinti, kad JAV kariuomenė ir šalių partnerių pajėgos imasi karinių veiksmų prieš ISIL teroristus Sirijoje, naudodamos naikintuvus, bombonešius iš taikinius sausumoje atakuojančias raketas „Tomahawk“, – sakoma Pentagono atstovo kontradmirolo Johno Kirby (Džono Kerbio) pranešime.

Sprendimas surengti šiuos smūgius buvo priimtas anksčiau antradienį JAV ginkluotųjų pajėgų Centrinės vadovybės vadovo generolo Lloydo Austino (Loido Ostino) „pagal įgaliojimus, kuriuos jam suteikė vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas“ – prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), pridūrė J.Kirby.

REKLAMA

„Pateiksime daugiau detalių vėliau, kai operatyviniu požiūriu tai bus tinkama“, – pažadėjo jis.

Damaskas sako buvęs informuotas apie JAV karinius smūgius prieš IS

Sirijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad Damaskas buvo iš anksto informuotas Vašingtono apie aviacijos smūgius prieš džihadistų grupuotę „Islamo valstybė“ (IS), kurie prasidėjo antradienį paryčiais Sirijos teritorijoje.

„Amerikiečiai informavo Sirijos atstovą prie Jungtinių Tautų, kad bus vykdomi smūgiai prieš teroristinę IS organizaciją Rakoje“ Sirijos šiaurėje, pranešė valstybinė televizija, remdamasi URM informacija.

REKLAMA

Pirmąkart per Siriją jau ilgiau negu trejus metus krečiantį pilietinį karą JAV ir jų sąjungininkai arabai smogė džihadistams šalies šiaurėje, atverdami naują frontą prieš ekstremistus.

Raka yra pagrindinė IS džihadistų tvirtovė Sirijoje. „Islamo valstybė“ kontroliuoja Rakos provinciją ir didžiąją dalį toliau į rytus esančios Deir ez Zoro provincijos, taip pat kai kurias teritorijas šiauriame Alepo regione.

JAV ir arabų šalių pajėgos atakavo apie 20 IS taikinių Sirijoje

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės arabų šalys surengė apie 20 smūgių prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) taikinius jo tvirtovėje – Rakos provincijoje Sirijoje, pranešė padėtį šioje šalyje stebinti organizacija ir aktyvistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tarptautinė koalicija smogė IS pozicijoms, bazėms ir patikros postams Rakos mieste, taip pat netoli Tabkos, Ain Eisos ir Tal Abjado miesto, nukaudama džihadistų“, – nurodė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Sirijoje per JAV vadovaujamus bombardavimus nukauta per 20 džihadistų

Per JAV vadovaujamos oro kampanijos aviacijos ir raketų smūgius Sirijos šiaurinėje Rakos provincijoje antradienį paryčiais buvo nukauta daugiau negu 20 džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

REKLAMA

„Daugiau negu 20 IS narių buvo nukauti per smūgius dviem tos organizacijos pozicijoms Rakos provincijoje. Smūgiai visiškai sunaikino tas pozicijas, taip pat ten stovėjusias mašinas“, – nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), gaunanti informacijos iš Sirijoje esančių aktyvistų ir gydytojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų