REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Maži atlyginimai yra Lietuvos problema ne vienerius metus, profsąjungų lyderis Artūras Černiauskas šios problemos šaknis labai aiškiai įvardino „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena iš tokių priežasčių yra turbūt darbdavių nenoras mokėti didelio darbo užmokesčio ir būtent mokant mažą algą norima pasiekti maksimalų rezultatą. Jeigu mes pasižiūrime į bendrą vidaus produkto (BVP) sudėtį ,tai kitose šalyse darbo užmokestis sudaro virš 50 procentų BVP, o Lietuvoje tik tai 37-38 procentus. Visa tai rodo, kad darbo užmokestis pas mus nėra pakankamas“,- sakė A.Černiauskas.

REKLAMA

„Sodros“ duomenimis beveik milijonas dirbančiųjų gauna atlyginimą iki 4 tūkst. litų, o 25 procentai gauna minimalų darbo užmokestį. Tai rodo, kad arba ta alga mokama, bet ji ne visada neparodoma oficialiai arba iš tiesų mokama per mažai.

„Vyriausybė turėtų keisti mokesčių politiką ta linkme, kad būtent socialinės išmokos būtų tiesiogiai susietos su darbo užmokesčiu. Žmogus nėra suinteresuotas rodyti, kiek jis uždirba, nes jis realios naudos neturi. Reikia susieti tuos dydžius. Pasakyti žmonėms, kad jeigu jūs parodysite darbo užmokestį, gausite normalią algą, neteksite darbo – gausite taip pat. Tokiu atveju mažėtų šešėlis. Tada galėtume pasakyti, koks yra realus darbo užmokestis“,- aiškino A.Černiauskas.

Parengė Monika Burvytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų