REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Gediminas Grina sako, kad Šiaulių miesto valdžia pati turėjo aiškintis, su kuo pasirašo sutartį dėl investicijų prie karinio oro uosto, iš kurio vykdoma NATO oro policijos misija.

REKLAMA
REKLAMA

Sutartį miesto savivaldybės pasirašė su įmone „Rail Skyway Systems Ltd.“, jos akcininkai yra Rusijoje gyvenantys asmenys.

REKLAMA

„Matote, mes negalime žinoti visų verslo sandorių, kurie vyksta Lietuvoje. Kiekvienas žmogus savo namais pirmiausia pats turi rūpintis“, - LRT televizijos laidai „Savaitė“ sakė G.Grina.

Šiaulių meras Justinas Sartauskas anksčiau šią savaitę BNS sakė siūlysiąs savivaldybės tarybai atšaukti sutartį dėl projekto greta Zoknių oro uosto. Visgi jis teigė manantis, kad savivaldybė su investuotoju elgėsi tinkamai, tačiau anksčiau turėjo į šį procesą įsijungti kontroliuojančios tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas nežino, kokie objektai yra prie Šiaulių? Paklauskite bet kokio Lietuvos gyventojo: visi žino, kad yra strateginis oro uostas, visi žino, kas ten skraido. Tai mes galime sakyti, kad reikia premjero, (kad reikia) kažkokį saugumietį pastatyti, bet ar tas būtina?“, - svarstė G.Grina.

Pagal rugsėjo 9 dieną Šiaulių savivaldybėje pasirašytą investicijų sutartį su „Rail Skyway Systems Ltd“, savivaldybė pritarė, jog Nacionalinė žemės tarnyba ne aukciono būdu 99 metams išnuomotų žemės sklypą Aviacijos gatvėje, o įmonė čia įrengtų styginio transporto laboratoriją ir bandomąją trasą. Pasirašęs sutartį investuotojas įsipareigojo iki 2016 metų gruodžio 31 dienos investuoti ne mažiau nei 20 mln. litų ir sukurti ne mažiau nei 50 naujų darbo vietų, o iki 2018 metų pabaigos investuoti ne mažiau 60 mln. litų ir sukurti ne mažiau 150 darbo vietų, nurodė savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Registrų centro duomenimis, „Rail Skyway Systems“ akcininkai kovo pabaigoje buvo tuo pačiu adresu Maskvoje gyvenamąją vietą nurodę įmonės vadovas Anatolijus Junickis ir Nadežda Kosareva.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų