REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės buvo evakuoti iš dalies Baltųjų rūmų penktadienio vakarą, kai vienas vyras perlipo JAV prezidento rezidencijos komplekso tvorą ir pateko į pastatą, tačiau galiausiai buvo sučiuptas.

REKLAMA
REKLAMA

JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) ir jo šeimos narių tuo metu Baltuosiuose rūmuose nebuvo, tačiau pareigūnai ir žurnalistai buvo skubiai išvesti iš pastato per incidentą, kuris prasidėjo Šiaurinėje pievelėje apie 19 val. 20 min. vietos (2 val. 20 min. Lietuvos) laiku, pranešė Slaptoji tarnyba, atsakinga už šalies vadovo ir kitų aukšto rango pareigūnų apsaugą.

REKLAMA

Keliomis minutėmis anksčiau pirmoji šalies šeima išskrido sraigtasparniu iš Pietinės pievelės į Kemp Deividą – prezidento savaitgalių rezidenciją.

Slaptosios tarnybos atstovas Brianas Leary (Brajenas Liris) nurodė, kad sulaikytas įtariamasis yra 42 metų Omaras Gonzalezas (Omaras Gonsalesas), gyvenantis Teksaso miestelyje Koperas Kove.

„Reagavusiems pareigūnams jis atrodė neginkluotas, ir tai pasitvirtino, – pridūrė B.Leary. – Gonzalezas ignoravo pareigūnų komandas sustoti, ir galiausiai buvo sulaikytas pareigūnų vos įžengęs pro Baltųjų rūmų Šiaurės portiko duris.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak B.Leary, įtariamasis buvo išvežtas į George'o Washingtono (Džordžo Vašingtono) ligoninę, siekiant įvertinti jo būklę.

O.Gonzalezas skundėsi skausmais krūtinėje, sakė vienas teisėsaugos pareigūnas.

„Jeigu kas nors peršoka tvorą, tai yra saugumo pažeidimas, o Saugumo tarnyba turi suderinti saugumą su prieinamumu sveiko proto ribose“, – pridūrė pareigūnas. Jis pažymėjo, jog nepriimtina, kad įsibrovėlis buvo sulaikytas tik tuomet, kai jau spėjo įžengti į Baltuosius rūmus.

Pareigūnas pabrėžė, kad šis incidentas bus kruopščiai ištirtas.

Respublikonas įstatymų leidėjas Jasonas Chaffetzas (Džeisonas Čafecas) pritarė tokiam padėties vertinimui, socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje žinutėje pareiškęs, kad Slaptosios tarnybos atsakas buvo „visiškai nepriimtinas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matomas vyras, vilkintis džinsus ir tamsius marškinėlius, bėgantis per Baltųjų rūmų Šiaurinę pievelę Šiaurės portiko durų link.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų