REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina prieš ketverius metus laimėjusi konkursą teatro vadovės pareigoms užimti šiandien renkasi naujų atradimų kelią.

Valstybinio Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina prieš ketverius metus laimėjusi konkursą teatro vadovės pareigoms užimti šiandien renkasi naujų atradimų kelią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vienas iš esminių mano gyvenimo principų yra nuolatos augti ir tobulėti, tiek profesinėje, tiek asmeninėje plotmėje. Kai prieš keturis metus laimėjau konkursą vadovauti Vilniaus mažajam teatrui, tai man buvo rimtas iššūkis, kurį priėmiau su džiaugsmu, nes man yra artima Maestro Rimo Tumino kūryba ir teatro vizija. Man buvo didelė garbė vadovauti teatrui, esu dėkinga režisieriui už parodytą pasitikėjimą ir suteiktą galimybę pažinti valstybinio teatro struktūros darbo specifiką.

REKLAMA

Per ketverius metus siekiau sukurti efektyviai dirbantį kolektyvą, jį motyvuoti, optimaliai išnaudoti turimus resursus. Taip pat, teko spręsti finansines problemas – atėjus vadovauti teatras turėjo 250 tūkst. litų skolų. Džiaugiuosi, kad kasmet teatro finansiniai rodikliai gerėjo, išleista net 15 premjerų, surengta beveik šimtas spektaklių gastrolių Lietuvoje ir užsienyje, suorganizuotos tiesioginės spektaklių transliacijos per TV ir internetu. Suburtas rėmėjų ratas, kurių dėka įvyko Maskvos J. Vachtangovo teatro gastrolės, taip pat į Mažąjį teatrą pastatymams buvo pakviesti užsienio režisieriai, atgaivintas kasmetinis Teatro debiutų festivalis „Tylos!” bei sukurtas edukacinis projektas Lietuvos mokykloms. Taip pat, svarbus pradėtas darbas siekiant pakeisti teatro statusą iš biudžetinės į viešąją įstaigą, kas ženkliai palengvintų suvaržytą teatro kasdienybę”, - sako Greta Cholina.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Mažasis teatras skaičiuoja jubiliejinius 25-uosius metus, teatro kolektyvas suranda vis naujų saviraiškos galimybių ir nesiliauja stebinti savo žiurovą naujais pastatymais. Pasak teatro vadovės “25-ojo teatro gimtadienio proga numatoma režisieriaus Rimo Tumino premjera. Dar vienas labai reikšmingas pasiekimas - ES lėšomis finansuojamas teatro patalpų Labdarių gatvėje rekonstrukcijos projektas. Tai bus nauja meno traukos vieta Vilniaus centre, multifunkcinis kultūros centras “Teatro sodas”. Šis projektas ir jo pavadinimas tik įrodo, kad Mažasis teatras nuolatos auga kartu su savo žiurovu”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Išeinu, nes jaučiu, kad Mažajam teatrui padariau viską ir ką galėjau geriausia. Ateidama čia turėjau svajonę prisiliesti prie tikrosios teatro dvasios, buvau įkvėpta genialumo ir tikros Kūrybos. Džiaugiuosi, kad šis mano įkvėpimas realizavosi į apčiuopiamus darbus. Jaučiu, kad mano misija čia atlikta. Todėl šiandien renkuosi naujų iššūkių ir atradimų kelią. Esu dėkinga administracijos kolektyvui su kuriuo kartu įveikėm mūsų kelyje pasitaikiusius iššūkius, kartu augom ir tobulėjom. Na, o kol bus paskelbtas konkursas vadovo pareigoms užimti, Vilniaus mažajam teatrui vadovaus ir suplanuotus darbus tęs, teatro vadovės pavaduotoja Daiva Baltūsytė-Len, turinti 15 metų administracinio darbo teatre patirtį“ - teigė Greta Cholina.

Greta Cholina yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro vadybos magistrė, 15 metų vadovaujanti Anželikos Cholinos šokio teatrui, taip pat prodiusavusi įvairius projektus Lietuvoje ir užsienyje.

VMT informacija

Užsakymo Nr. B092

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų