REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Menkas dėmesys kūnui ir pasitenkinimas juo žlugdo dvasinę moters būseną. Antrus metus konferencijoje „Veikli“ patirtimi, kaip įveikti šias problemas, dalysis moterys, kurioms pavyko nugalėti save.

REKLAMA
REKLAMA

Kitos laimingesnės?

„Žurnalų viršeliuose ir televizijos ekranuose puikuojasi lieknutės kino žvaigždės, modeliai. Lieknas kūnas tapo standartu. Šiandien moterys jaučia stresą dėl amžiaus poveikio grožiui ir savyje randa begales ydingų dalykų. Pakeisti šį suvokimą padeda savęs pažinimas“, – pasakojo Jūratė Upskutė-Šeporaitienė, moterims skirtos konferencijos „Veikli“ dalyves mokysianti priimti ir pamilti savo kūną.

REKLAMA

„Moterys, kurios žvelgia į kitas ir su jomis lyginasi, jų manymu, laimingesnes ir gražesnes moteris yra linkusios idealizuoti. Šios moterys save vertina pernelyg kritiškai – įžvelgia trūkumų, kurių nėra. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad moterys, kurios, žvelgiant iš šalies, atrodo laimingos, savęs neidealizuoja, priima visus savo trūkumus“,– teigė žalios mitybos specialistė Gražina Gum.

Save neigiamai vertinantis žmogus šitaip sau sukelia stresą, dažnai būna prislėgtas ir nelaimingas. „Gali atrodyti, kad, norint pagerinti kūno vaizdą, reikia drastiškų pokyčių. Iš tikrųjų reikia pakeisti požiūrį. Pirmas žingsnis, kurį reikia žengti, – pripažinti, kad kūnas – mūsų dalis, ir nesvarbu, kaip jį vertina kiti, svarbiausia – mūsų pačių pasitenkinimas. Taip pat reikia prisiminti, kad kiti žmonės mus vertina ne taip griežtai, kaip save vertiname patys“,– sakė J.Upskutė-Šeporaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Neigiamas savo kūno vertinimas gali atsirasti prisimenant vaikystės patyčias, draugų ir artimųjų požiūrį, patirtas traumas ar operacijas. Tokias nuostatas taip pat formuoja kultūrinės normos ir bėgantis laikas. Be to, kūnas nuolat keičiasi ir ne visus pokyčius galima kontroliuoti, nes daugybę dalykų lemia paveldimumas.

„Dažnai žmogus savo kūną jaučia ne taip, kaip jis atrodo žiūrintiesiems iš šalies. Susitelkus į neigiamas kūno savybes ir ignoruojant teigiamas, ima atrodyti, kad viskas – blogai. Tokiais atvejais gali padėti kūno vaizdo terapija, padedanti atkurti realų – teigiamą kūno suvokimą ir didinanti pasitikėjimą savimi“, – sako J.Upskutė-Šeporaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padeda įpročių keitimas

Kūno grožis ir savijauta susiję su mityba. Tyrimų duomenys atskleidžia, kad kuo daugiau žmogus investuoja į išvaizdą, tuo labiau didėja jo nerimo jausmas. Kūno vaizdo suvokimas, dėmesys ir sąmoningas priėmimas padeda sumažinti valgymo sutrikimų susiformavimo riziką, didina meilę sau. Norint gyventi harmoningai, reikia suvokti, kad norint sveikai gyventi reikia, kad minys ir kūnas „sutartų“. Pasak G.Gum, pakeisti mitybos įpročius turėtų pamėginti kiekvienas, norintis pajusti naują gyvenimo kokybę, labiau pamilti savo kūną.

REKLAMA

Transliuos internetu

Konferencijos „Veikli“ tikslas – padėti moterims atsakyti į rūpimus klausimus ir skatinti asmenybę tobulėti. Pranešimus skaitys ir žurnalistė Juventa Mudėnienė, laidų vedėjos Asta Stašaitytė-Masalskienė, Livija Gradauskienė, jogos trenerė Eva Tombak, kapitonas Paulius Kovas, paskaitų klubo „Bambuko klubas“ vadovė Gintarė Davainienė, ugdomojo vadovavimo (kaučingo) trenerės Ilona Tamo, Aušra Bijaminienė, Moters magijos mokyklos įkūrėjai Andrė Pabarčiūtė ir Rimvydas Židžiūnas bei kt.

Dalį lėšų, surinktų už parduotus bilietus, rengėjai skirs organizacijai, besirūpinančiai moterimis, kurios patiria įvairių krizių. Konferencija „Veikli“ vyks rugsėjo 25–26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Renginio tiesioginę transliaciją bus galima stebėti internete adresu www.webseminarai.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų