REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT.lt

„Tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas penktadienį socialdemokratų, Darbo partijos ir partijos Tvarka ir teisingumas valdančiosios koalicijos politinėje taryboje pasiūlė koalicijos partneriams koordinuoti veiksmus ir susitarti dėl bendrų kandidatų į miestų bei rajonų merus kitų metų kovą įvyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkimai į savivaldą yra svarbus etapas įgyvendinat valdančiosios koalicijos politinius tikslus bei Vyriausybės programą, todėl koalicija turėtų susitarti dėl bendrų kandidatų į merus bent didžiuosiuose miestuose. Reikia labiau konsoliduoti jėgas siekiant geresnių rezultatų. Būtų neatsakinga prieš mūsų rinkėjus, žaidžiant politinius žaidimus, leisti įsitvirtinti opozicijai. Mes turime ką pasiūlyti gyventojams, ypač Kaune ir Vilniuje bei Klaipėdoje, todėl sieksime bendro koalicijos sutarimo, tačiau tai nereiškia, kad bus atsisakoma asmenybių konkurencijos,“ – pareiškė R. Paksas.

REKLAMA

Pasak R. Pakso, stipri vietos savivalda yra pamatas, ant kurio iškyla brandi demokratinė valstybė. Centrinės ir vietos valdžios santykiai, pasireiškiantys teisių, funkcijų ir finansinių išteklių pasidalinimu, yra vienas svarbiausių valstybės demokratiškumo rodiklių.

„Todėl jau vien šiuo požiūriu būtų negerai, kad savivaldoje, kaip šiuo metu yra Kaune, dominuotų konservatoriai. Koalicijos laukia rimtas rinkimų egzaminas, kuriam reikia pasiruošti ir sėkmingai išlaikyti“, – rašoma partijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų