REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijoje vykstančiame 2014 metų pasaulio buriavimo čempionate Lietuvos sportininkai iškovojo du kelialapius į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį kelialapį iškovojo 22-ąją vietą moterų "Laser Radial" klasėje užėmusi Viktorija Andrulytė. 2011 metų Europos jaunimo vicečempionė ketvirtadienį nedalyvavo finaliniame plaukime, o po septynių plaukimų surinko 109 baudos taškus.

REKLAMA

34-ąją vietą su 129 baudos taškais užėmė 2008 metų Pekino olimpiados vicečempionė ir 2012-aisiais šios klasės planetos pirmenybėse triumfavusiai Gintarei Scheidt, o Milda Eidukevičiūtė savo pasirodymą baigė jau po keturių plaukimų, kai užėmusi 77-ąją poziciją, nepateko tarp 60-ties pajėgiausių buriuotojų, kurios toliau kovojo dėl prizinių vietų.

Tiesa, kas iš šių trijų merginų vyks į olimpines žaidynes paaiškės pagal geriausius sportininkių pasiektus rezultatus iki 2016 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Čempione "Laser Radial" klasėje tapo olandė Marit Bouwmeester (33 b. tšk.), sidabras atiteko švedei Josefin Olsson (po 37 b. tšk.), bronza - čekei Veronikai Kozelskai Fenclovai.

Kitą olimpinį kelialapį iškovojo RS:X burlenčių klasėje startavęs 2012 m. Londono olimpinių žaidynių 12 vietos laimėtojas Juozas Bernotas. Jis ketvirtadienį vykusiuose devintajame, dešimtajame ir vienuoliktajame plaukimuose užėmė atitinkamai 14-ą, 17-ą ir 18-ą vietas bei su 183 baudos taškais bendroje įskaitoje pakilo į 23-ąją vietą.

Jau po šešių plaukimų savo pasirodymą baigė kitas šioje klasėje startavęs lietuvis Martynas Juodeška, su 162 baudos taškais bendroje įskaitoje likęs 74-as tarp 98-ių sportininkų ir nepatekęs į pagrindinę 49-ių burlentininkų grupę, kuri tęsė kovą dėl olimpinių kelialapių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po vienuolikos plaukimų pirmauja mažiausiai bronzos medalį jau užsitikrinęs prancūzas Julienas Bontempsas (30 b. tšk.), lenkiantis lenkus Piotrą Myszką (44 b. tšk.) ir Przemyslawą Marczynskį (47 baudos taškai). Šios klasės čempionas ir prizininkai paaiškės penktadienį, po finalinio plaukimo, kuriame startuos dešimt pajėgiausių burlentininkų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų