REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galbūt dar nė nenuėjote į darbą, o jau pasmerkėte save prastai dienai. Žinote tą jausmą? Taigi, kiek įprastų, su sveikata susijusių klaidų padarėte šį rytą? Menshealth.com siūlo paskaityti, ko nepastebite rytais.

REKLAMA
REKLAMA

1. Slepiatės “oloje”

Jei šokate iš lovos, skubate į dušą, paskubomis išgeriate puodelį kavos ir tuomet bėgate į ofisą, tikriausiai iki pietų nepamatote nė vieno saulės spindulio. Northwesterno universiteto teigimu, rytinių saulės spindulių nematymas gali turėti neigiamos įtakos jūsų kūno masės indeksui. Tie asmenys, kurie natūralia šviesa daugiausiai mėgaujasi tik po vidurdienio turi didesnį kūno masės indeksą nei tie, kurie mėgaujasi rytine šviesa.

REKLAMA

2. Neišgėrėte vandens

Jei ryte neišgeriate vandens, visą likusią dieną stengsitės už tai atsigriebti, sako Leslie Bonci, dirbanti Sporto medicinos centre, Pittsburgho universitete. Taip pat reikia nepamiršti, kad tuomet, kai jūsų organizmui trūksta vandens, labiau tikėtina, kad būsite blogos nuotaikos, bus sunku atrinkti mintis, jausitės pavargę.

3. Sportavote tuščiu skrandžiu

Jei ryte į sporto salę ar pabėgioti išskubate tuščiu skrandžiu, tai iš karto rizikuojate visa dieną būti paniuręs, nurodo naujas britų atliktas tyrimas. Vyrai visą dieną kur kas geriau atlieka užduotis ir yra geresnės nuotaikos, jei ryte prieš sportuodami suvalgo pusryčius.

REKLAMA
REKLAMA

4. Jums trūksta baltymų

Avižiniai dribsniai ar bananas gali jums padėti jaustis sotiems porą valandų, tačiau situacija, kuomet organizmui tenka laukti baltymų iki pietų arba vakarienės, nėra pati sveikiausia raumenims, teigia Texaso universiteto mokslininkai. Paaiškėjo, kad asmenų, kurie per kiekvieną maitinimą suvartodavo nurodytą 30 gramų proteinų dozę, baltymų sintezės greitis buvo 25 procentais didesnis nei tų, kurie visus baltymus suvartodavo per vakarienę.

5. Jus erzina kelionė į darbą

Pasak švedų, ilgas strigimas transport kamščiuose sugadina ne tik jūsų dieną, bet ir gyvenimą. Tai, kaip jaučiatės dėl vykimo į darbą, turi įtakos ir bendram laimės pojūčiui arba jo trūkumui. Tad srtenkitės kelionę į darbą padaryti kuo malonesnę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų