REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas

Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų vicepirmininkei Rasai Juknevičienei prabilus apie prezidento institucijos galių mažinimą, portalo 15min.lt vyr. redaktorius Rimvydas Valatka teigia, kad taip konservatoriai rengiasi būsimiems prezidento rinkimams, kur jų pozicijos esą yra silpnos.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra akivaizdu, kad konservatoriai suvokia, kad artimiausiu metu nei jie patys turės kandidatą į prezidentus, nei ras tokį žmogų kaip Grybauskaitė, kuri sutiktų iš dalies būti konservatorių prezidente, todėl natūralu, kad politiškai yra labai svarbu dalį galių perimti iš prezidento, nes jeigu prezidentas ne mūsų, tai kam tada jam tos galios, kurios yra suteiktos Konstitucijos“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo R. Valatka.

REKLAMA

Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei užsiminus apie Europos Sąjungos ambasadorių Rusijoje Vygaudą Ušacką kaip galimą konservatorių kandidatą į prezidentus, R. Valatka jo galimybes vertina skeptiškai. Pasak jo, politikoje reikia nuolat dalyvauti, būti aktyviam, kad žmonės tave žinotų, o V. Ušackas esą yra nei Lietuvoje, nei ne Lietuvoje.

„Jeigu jis norėjo tapti prezidentu, jis jau praleido progą dalyvauti šiuose, gal net ir praėjusiuose rinkimuose. Yra toks posakis, kad traukinys kai ko nelaukia. Nemanyčiau, kad Ušackas yra perspektyvus kandidatas, nors, jeigu kalbėtume apie valstybę, tai, be abejo, Lietuvai būtų naudinga turėti tokį patyrusį diplomatą ir politiką kaip Vygaudas Ušackas“,- kalbėjo R. Valatka.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų