REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektromobilių vairuotojų laukia išskirtinės sąlygos

Žinių radijas

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento vyriausiasis specialistas Kastytis Lubys sako, kad elektromobiliai yra labai aktuali transporto priemonė. Ypač tokiame Vilniuje. Laidoje „Patogumo kaina“ jis užsiminė, jog jų įkrovimo infrastruktūros plėtra netrukus itin suintensyvės.

REKLAMA
REKLAMA

„Elektromobiliai yra ateities transportas ir Vilniuje, kaip sostinėje, tai yra labai aktuali transporto priemonė, kuri pagerintų ir ekonominius parametrus ir taršą sumažintų. Šiuo metu laukiame elektromobilių įkrovimo infrastruktūros plėtros koncepcijos iš Susisiekimo ministerijos“,- sakė K.Lubys.

REKLAMA

Elektromobilių krovos zonomis turėtų tapti centrinė zona, turinti 3 km skersmenį ir 7 km zona, kuri pasiekia atokesnius Vilniaus rajonus. Taip pat Vilniaus savivaldybės atstovas žadėjo, jog elektromobilių vairuotojai gaus ir išskirtines sąlygas.

„Jeigu mes Vilniuje turime 6000 parkavimo vietų iki 10 proc. nemokamų vietų skirtume elektromobiliams. Tai tikrai prabanga, kai žinai, jog gali atvažiuoti į senamiestį ar naujamiestį ir pagal elektromobilių kiekį, tai garantuota parkavimo vieta“,- teigė K.Lubys.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, elektromobilių krovos taškai turėtų būti įrengti kompleksinėse automobilių parkavimosi aikštelėse. Krovimo taškus turėtų įrengti privatus verslas.

„Šiai dienai tokių krovos taškų jau yra 10 ir viena greitojo įkrovimo stotelė, bet kitų metų pavasarį jų turėtų būti apie 22-25“,- sakė K.Lubys.

Parengė Monika Burvytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų