REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Audrą stiklinėje kelia tik viena tautinė grupė

Žinių radijas

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad Rusijos pareiškimai dėl neva blogos tautinių mažumų padėties Baltijos valstybėse kelia susirūpinimą, tačiau esą reikia atskirti politikų kalbas ir tautinių mažumų savijautą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šioje geopolitinėje situacijoje reikia reaguoti į visus pareiškimus, kiekvieną tokį pareiškimą reikia vertinti labai rimtai. Juk ir Ukrainoje viskas prasidėjo nuo pareiškimų, nepasitenkinimų. Paimkime Didžiąją Britaniją, kuri nesitikėjo turėti tokį didelį palaikymą. Atsiskyrimas Škotijos – kol kas mažos kibirkštėlės, kurios gali iššaukti didesnį veiksmą, todėl reikia analizuoti, kodėl taip vyksta“,- „Žinių radijuje“ kalbėjo Seimo pirmininkė.

REKLAMA

Loreta Graužinienė taip pat priminė savo poziciją, kad Tautinių mažumų įstatymas nėra prioritetinis, nes klausimus kelia „tik viena tautinė grupė“, o Lietuvoje jų yra net kelios.

„Atskiri žmonės visada gali būti papildomai motyvuoti kalbėti, kad jiems yra blogai, tačiau kiek mes matome iš pačių organizacijų, iš atstovų, tai tikrai tautinės mažumos Lietuvoje didelių problemų dėl savo atstovavimo nekelia. Ir vienintelis, kur buvo konfliktas, tai su Lenkų rinkimų akcijos vadovu Valdemaru Tomaševskiu. Bet kai bendrauji su pačiais Lietuvos Respublikos piliečiais, lenkai – daugelis jų turi kitą nuomonę. Tai aš manyčiau, kad dirbtinai buvo žiebiamas konfliktas ir šiuo metu tautinių mažumų įstatymas tikrai nėra prioritetinis Seime. Jis yra diskutuotinas ir turi tikti visoms tautinėms mažumoms“,- įsitikinusi L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų