REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per trejus metus tris kartus sulaikytas už vairo neblaivus. Po antro karto teisė vairuoto jam buvo atimta trejiems metams. Trečiąkart girtas sėsti už transporto priemonės vairo apsisprendė tik po trečio įsėdimo į automobilį. Štai taip magiškas skaičius – trys – pastaruoju metu apkartino 33 metų Šiaulių rajono gyventojo gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių miesto centre įrengtos vaizdo kameros pareigūnams nuolat talkina, demaskuojant kelių eismo taisyklių ir kitus teisėtvarkos pažeidėjus. Rugsėjo 11-osios popietę miestą vaizdo kamerų pagalba stebinčio Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus darbuotojo dėmesį prikaustė prie centrinės miesto turgavietės esanti automobilių stovėjimo aikštelė, nes budėtojai sulaukė sunerimusios moters telefoninio pranešimo, kad čia į automobilį RENAULT LAGUNA sėdasi akivaizdžiai neblaivus vyras. Nuvykę patruliai rado automobilį užrakintą ir be žmonių. Pareigūnai stebėjimo misiją perdavė prie vaizdo stebėjimo pulto sėdinčiam darbuotojui, o patys išvyko į kitą įvykį.

REKLAMA

Pulto budėtojas kamera „sugavo“ nurodytą vyrą ir ėmė jį stebėti. Atsvirduliavęs vairuotojas atsirakino automobilį, įsėdo ir ėmė jame kuistis. Po keleto minučių išlipo, užrakino transporto priemonę ir nuėjo į DVARO turgavietę. Netrukus vyras vėl išniro iš prekyvietės pastato ir jau stipriau svirduliuodamas vėl įsėdo į automobilį. Ten „pameditavęs“ kurį laiką, jis vėl paliko RENAULT LAGUNA ir vėl nupėdino į turgavietę. Potencialaus kelių eismo taisyklių pažeidėjo stebėjimas truko valandą. Trečią kartą į automobilį vyras atėjo jau su pirkiniu ir... trinktelėjęs dureles bei įsijungęs valytuvus, pajudėjo iš automobilių stovėjimo aikštelės. Pulto darbuotojas tuoj pat patruliams pranešė, kad Vilniaus gatvėje - už vairo girtas vairuotojas. Pareigūnai operatyviai prisistatė ir, palydėję posūkį iš Vilniaus į Žemaitės g. darantį RENAULT LAGUNA, garso ir šviesos signalais pradėjo stabdyti.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilį vairavusiam Šiaulių rajono Kairių miestelio gyventojui S. S. buvo nustatytas vidutinis girtumas - 1.87 prom. Šis vyras neblaivus už vairo pirmąkart buvo sulaikytas 2011 metų lapkritį. Jis 12 mėnesių neteko teisės vairuoti ir gavo 1 000 litų baudą. Nepraėjus ir metams po nuobaudos įvykdymo, t.y. teisės vairuoto atėmimo pabaigos, S. S. 2013 m. sausį vėl sulaikytas už vairo neblaivus, tik jau gerokai girtesnis (pirmąkart nustatytas 0,7 prom. girtumas, antrąkart – 1,34 prom.). Už tai jam teisė vairuoti buvo atimta trejiems metams ir konfiskuotas automobilis. Vyras vairuotojo pažymėjimo pareigūnams nepateikė ir, kaip matome, leido sau vairuoti toliau, kol šių metų rugsėjo 11-ąją įkliuvo pareigūnams neblaivus jau su kitu automobiliu. Jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už pakartotinį transporto priemonės vairavimą esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti. Teismas spręs, kokią bausme skirti dabar. Už tai gresia bauda nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinis areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu. Nepaisant, kad S. S. vairavo ne jam priklausantį automobilį, automobilis vis tiek yra konfiskuotinas. Tad vyras pridarė žalos jam automobilį patikėjusiam asmeniui. Be to, kadangi S. S. vairuotojo pažymėjimo 2013-aisias metais pateikęs nebuvo, tad teisės vairuoti atėmimo terminas jam prasitęs, nes yra skaičiuojamas nuo vairuotojo pažymėjimo pateikimo pareigūnams dienos.

Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų