REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos pareigūnai antradienį pranešė, kad milijardieriui Vladimirui Jevtušenkovui skirtas namų areštas, kol atliekamas tyrimas dėl kaltinimų pinigų plovimu.

Rusijos pareigūnai antradienį pranešė, kad milijardieriui Vladimirui Jevtušenkovui skirtas namų areštas, kol atliekamas tyrimas dėl kaltinimų pinigų plovimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 65 metų V.Jevtušenkovo asmeninis turtas vertinamas 9 mlrd. JAV dolerių ir jis užima 15-ąją vietą turtingiausių Rusijos žmonių sąraše.

REKLAMA

V.Jevtušenkovo sulaikymas ir prieš jį pradėtas tyrimas oficialiai siejami su jo įmonės atliktu naftos kompanijos „Bašneft” akcijų įsigijimu.

Rusijos federalinis Tyrimų komitetas nurodė pradėjęs tyrimą, nes „turi pakankamą pagrindą manyti, kad „AFK Sistema“ pirmininkas Vladimiras Jevtušenkovas dalyvauja legalizuojant turtą, įgytą nusikalstamu būdu“.

Tačiau kai kurie rusų verslininkai ir apžvalgininkai įžvelgė paralelių tarp V.Jevtušenkovo bylos ir politiškai motyvuoto susidorojimo su buvusiu naftos magnatu Michailu Chodorkovskiu, kuris dešimtmetį praleido už grotų, o jo naftos kompanija „Jukos“ buvo išardyta.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimų komitetas yra tiesiogiai atskaitingas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, o jo proteguojama naftos milžinė „Rosneft“, kuri perėmė „Jukos“ turtą, norėtų perimti savo žinion „Bašneft“, anksčiau šiais metais rašė verslo dienraštis „Vedomosti“.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atmetė tokias prielaidas, pareiškęs rusų žurnalistams, kad jis „kategoriškai“ pasisako prieš bet kokius mėginimus lyginti V.Jevtušenkovo areštą su „Jukos“ byla.

„AFK Sistema“, kuri taip pat valdo didžiąją dalį didžiausios šalyje mobiliojo ryšio operatorės MTS ir kelionių agentūros „Inturist“ akcijų bei daug kito turto, sakė, kad kaltinimai V.Jevtušenkovui „neturi jokio pagrindo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ketiname skirti visą savo energiją juos užginčyti“, - naujienų agentūrai AFP sakė kompanijos atstovė spaudai Jekaterina Cukanova.

Žinia apie milijardieriaus areštą Maskvos verslo ir politikos sluoksniuose pasklido antradienį vėlai vakare, padidindama netikrumą, susijusį su ekonomika, slegiama Vakarų sankcijų ir kapitalo nutekėjimo.

Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungos, kuri yra įtakinga stambiojo verslo lobistinė organizacija ir kurios narys yra V.Jevtušenkovas, vadovas Aleksandras Šochinas įžvelgė tiesioginių paralelių tarp pastarojo arešto ir teisėsaugos puolimo prieš M.Chodorkovskį.

REKLAMA

„Tai, žinoma, labai panašu į „Jukos“ Nr.2“, - sakė A.Šochinas naujienų agentūrai „Interfax“.

„Jukos“, anksčiau buvusi didžiausia Rusijos naftos kompanija, buvo išardyta po M.Chodorkovskio arešto 2003-iaisiais, netrukus po to, kai V.Putinas įspėjo įtakingus rusų oligarchus nesikišti į politiką.

Įstumta į bankrotą „Jukos“ buvo išardyta, o jos turtą per neskaidrius aukcionus perėmė valstybinės kompanijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų