REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arnas Mazėtis, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Trečiadienį Vyriausybė turėtų svarstyti Žemės ūkio ministerijos siūlymus skubos tvarka nuo lapkričio didinti baudas už kiaulių neregistravimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministrės Virginijos Baltraitienės, peržiūrėti baudas paskatino tai, kad žmogui, kuris nesilaiko taisyklių arba pažeidžia veterinarijos veiklos taisykles, šiuo metu gali būti skiriama minimali bauda – 20 litų. Pasak ministerijos, ūkininkai bus baudžiami, jei pažeis ligos likvidavimo tvarką, o veterinarai – už neteisėtą veiklą, pavyzdžiui, neturint licencijos ar neteisėtai prekiaujant vaistais.

REKLAMA

Siūloma, kad pagal administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas būtų galima skirti baudą iki tūkstančio litų, pareigūnams – iki penkių, o už pakartotinius pažeidimus – iki aštuonių tūkstančių litų. Didesnes baudas siekiama įteisinti skubiai – jau nuo lapkričio 1 dienos.

„Kiaulė krenta nuo maro ir kiek atvejų žinome, kur buvo paslėpta ir nepranešta. [...] Kiaulė neregistruota, kai kažkur netoli maro židinys atsiranda, pradedama ieškot, sužinome, kad netoliese kiaulės buvo kritusios ir ankščiau, jos užkrėstos, ir niekam nepranešta. Reikia suprasti, kad tai – jau ne vieno asmens, ne vienos sodybos reikalas, bet gali paliesti ir visą Lietuvą, todėl mes manome, kad baudas reikia didinti“, – sakė žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų