REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek ir ko vertas kiekvienas Lietuvos rinktinės žaidėjas?

Balai už darbą pasaulio čempionate

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė batalijas pasaulio čempionate – tvirtai atsistojo apdovanojimų pakylos papėdėje, nors buvo per plauką nuo bronzos medalių. Galime liūdėti, kad nesame treti, o galime pasidžiaugti, kad pasaulyje patekome tarp keturių pajėgiausių rinktinių.

Balsas.lt imasi drąsos apibendrinti ir dešimtbalėje sistemoje įvertinti kiekvieno Lietuvos rinktinės nario pasirodymą Ispanijoje, o į pagalbą pasikvietė buvusį krepšininką ir krepšinio komentatorių Vaidą Čeponį, „RealGM.com“ analitiką Erildą Budraitį (https://www.facebook.com/ebudraitis) ir sporto žurnalistą Martyną Pocių. Galbūt jų įžvalgos padės atsakyti į tam tikrus klausimus.

#4 Martynas Pocius

FIBA 2014: 8,1 taško, 1,9 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Sėkmingiausios rungtynės su Turkija – 13 taškų.

V. Čeponio vertinimas – 7,5

Prasta jam buvo pirmoji čempionato pusė, o paskutinės ketverios rungtynės kur kas geresnės. Norėtųsi jo didesnio indėlio puolant. Jis gali žaisti aštriai, prasiveržti į kairę ir į dešinę. Jį gal šiek tiek varžė trenerių nurodymai žaisti pagal derinius. Martynas žaidė drąsiau nei praėjusiame Europos čempionate ir jo prasiveržimų buvo daugiau nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

E. Budraičio vertinimas – 5,6

Jei ne grubios klaidos lemiamais momentais, tai būtų buvęs sėkmingiausias turnyras M. Pociaus karjeroje. M. Pocius ėmėsi atsakomybės atkrintamosiose varžybose (per ketverias rungtynes atliko 17 tritaškių metimų) ir tai darė sėkmingai – pirmą kartą per savo karjerą rinktinėje ketveriose rungtynėse iš eilės pelnė dviženklį taškų skaičių. Tiesa, iš M. Pociaus tikėjausi didesnės pagalbos įveikiant spaudimą per visą aikštę.

REKLAMA

M. Pociaus vertinimas – 6

Viso čempionato metu taip ir nepakilo aukščiau to nestabilaus žaidimo, kurį demonstravo „Žalgiryje“ praėjusį sezoną. Tiesa, žaidimo kreivė finišo tiesiojoje kilo, bet sirgaliams Martynas ilgai įsimins kaip prametęs metimą iš po krepšio ir nesugebėjęs su kamuoliu pasiekti vidurio linijos per 8 sekundes ketvirtajame kėlinyje rungtynėse dėl bronzos medalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų