REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant surinkti daugiau aukų, kai kurios sostinės bažnyčios leidžia tikintiesiems aukoti ir banko kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kortelių skaitytuvą yra įdiegusi penkių šimtų metų jubiliejų mininti Bazilijonų ordinui priklausanti Vilniaus Švč. Trejybės bažnyčia, taip pat ir viena labiausiai turistų lankomų šventovių Lietuvoje - Vilniaus arkikatedra bazilika, praneša LNK žinios.

REKLAMA

Pasak Švč. Trejybės bažnyčios atstovų, pernai ir šiemet iš Kultūros paveldo departamento bažnyčios stogui remontuoti skirta 300 tūkst. litų, tačiau jam sutvarkyti esą reikia apie 600 tūkst. litų, o atkurti visą bažnyčios ansamblį kainuotų apie 12 mln. litų. Bažnyčioje pamaldos laikomos ukrainiečių kalba, tad vietos bendruomenė nedidelė. Todėl siekiant surinkti daugiau aukų tikintiesiems ir leista aukoti ir banko kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bažnyčios klebono, pradžioje susidomėjimo šia naujove nebuvo, tačiau dabar beveik pusė bažnyčiai skiriamų aukų paliekama būtent tokiu būdu. Dažniausios aukos - 10-20 litų, didžiausia - 100 litų.

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius į šią iniciatyvą žiūri skeptiškai sakydamas, kad atsiskaitymas kortelėmis turi prasmę ten, kur parduodama religinė atributika ir literatūra.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų