REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Minske vykusi Miesto šventė neapsiėjo be ryškaus lietuviško akcento. Rugpjūčio mėn 12 -14 dienomis Vilniaus krepšinio mokyklos 1998 m. gimę merginos ir vaikinai dalyvavo Lietuvos ambasados inicijuotame tarptautiniame gatvės krepšinio turnyre „Oranžinis kamuolys“, kuriame pasidabino aukso, sidabro bei bronzos medaliais. Į šį turnyrą auklėtinius lydėjo direktorius Šarūnas Sakalauskas, vyr. metodininkė Liuda Kuzminskienė, treneriai Gintautas Regina bei Loreta Galdikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vidurdienį iš Vilniaus išvykę mūsų mokyklos auklėtiniai vos po kelių valandų kelionės jau buvo Minsko didžiulio sporto komplekto naujai restauruotame bendrabutyje, kuriame jaunieji krepšininkai gyveno visą savaitgalį.

REKLAMA

Po pirmosios vakarienės Baltarusijoje penktadienio vakarą vilniečiai šalia bendrabučio esančioje milžiniškoje arenoje, talpinančioje 15 000 žmonių, stebėjo ledo ritulio varžybas, kuriose varžėsi Baltarusijos bei Rusijos komandos. Tūkstančiai žiūrovų puikioje atmosferoje grožėjosi šia sporto šaka, tuo tarpu varžybų metu netrūko ir įvarčių.

Šeštadienio rytą, po pusryčių vilniečiai ir vėl patraukė arenos link, tačiau šįkart čia vyko tarptautinio krepšinio turnyro 3x3 ,,Oranžinis kamuolys“ atidarymo ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ambasados inicijuotas tarptautinis gatvės krepšinio turnyras „Oranžinis kamuolys“, kurio organizatoriais taip pat buvo Baltarusijos sporto ir turizmo ministerija, Minsko miesto vykdomasis komitetas ir Baltarusijos krepšinio federacija, surengtas „Minsk-Arena“ aikštėje. Turnyrą atidarė Baltarusijos prezidento patarėjas sporto klausimais Maksimas Ryženkovas, išvakarėse išrinktas Baltarusijos krepšinio federacijos pirmininku.

Turnyro puošmena tapo legendinių Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Statybos“ ir Minsko „RTI“ komandų veteranų turnyras, kurį po kovos su Baltarusijos nacionalinės krepšinio rinktinės trenerio Anatolijaus Jakubenkos vadovaujama pirmąja RTI komanda laimėjo Kauno „Žalgiris“, vedamas Virginijaus Jankausko ir Dariaus Laskio. Vilniaus „Statybai“ teko tenkintis ketvirtąja vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniame turnyre varžėsi po tris Lietuvos ir Baltarusijos vaikinų ir merginų komandas. Lietuvai atstovavo Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai. Pagirtinai kovojusios su Minsko „Horizont“ klubo mokyklos auklėtinėmis, Loretos Galdikienės bei Diliaros Velishaievos treniruojamos merginos parsivežė į Vilnių nugalėtojų taurę, aukso ir sidabro medalius. Tuo tarpu Gintauto Reginos treniruojamiems vaikinams po atkaklios kovos paskutinėmis rungtynių sekundėmis teko pripažinti Minsko „Cmoki“ klubo krepšinio mokyklos auklėtinių pranašumąpo abejotino teisėjo sprendimo bei tenkintis Baltarusijos sporto ir turizmo ministro A.Šamko įteiktais sidabro ir bronzos medaliais.

REKLAMA

Specialiais abiejų šalių užsienio reikalų ministrų L.Linkevičiaus ir V. Makejaus įsteigtais prizais apdovanoti geriausi Lietuvos ir Baltarusijos komandų žaidėjai, iš ambasadoriaus E. Ignatavičiaus ir Baltarusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojos J.Kupčinos rankų gavę krepšinio kamuolius su ministrų parašais.

Numatoma, kad puikiai pavykęs renginys ateityje turėtų tapti tradiciniu, o jo dalyvių skaičius gerokai išaugti.

Po turnyro Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai išvyko į pažintinę ekskursiją po Minską, o po jos - į Lietuvos Respublikos ambasadą Minske, kurioje kartu su kitais svečiais susibūrę prie televizoriaus ekrano stebėjo Lietuvos krepšinio rinktinės kovą su prancūzais dėl bronzos medalio. Įtemptų varžybų metu netrūko daugybės emocijų, tiek džiaugsmo, tiek ir liūdesio.

REKLAMA

Regis, tarptautiniu skautu JAV krepšinio rinktinėje dirbantis legendinis krepšininkas, Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis A. Karnišovas puikiai išanalizavo varžovus.

Mūsų mokykla Ispanijoje vykusio čempionato baigtimi džiaugiasi ne tik dėl to, kad mūsų šalis pateko tarp keturių stipriausiųjų, kad ją atstovavo mūsų mokyklos auklėtinis Jonas Valančiūnas bei Vilniaus krepšinio mokyklos trenerio Vytauto Poteliūno treniruotėse plušę D.ir K. Lavrinovičiai, tačiau ir dėl to, kad JAV rinktinei tapus čempione, aukso medaliu pasipuošė ir Artūras Karnišovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po varžybų grįžtant į bendrabutį autobusu, Vilniaus krepšinio mokyklos delegacija grožėjosi Minsko miesto šventę vainikavusiais padangėje šėlusiais fejerverkais, tad vizitas Baltarusijoje baigėsi gražiu paskutiniuoju akordu.

Po turnyro kalbinti auklėtiniai pasakojo, jog turnyras tikrai labai patiko ir džiaugėsi jame dalyvavę.

Treneris Gintautas Regina taip pat džiaugėsi puikiai organizuotu turnyru, teigė, jog tai nebuvo oficialios varžybos, todėl buvo smagu pasitikrinti savo jėgas, ir nors paskutinę sekundę, po neįskaityto metimo komanda prarado šansą kovoti dėl pirmosios vietos, pernelyg neliūdėjo.

Nuotraukų galerija – http://vilniauskrepsiniomokykla.lt/galerija/38

Informacija www.vilniauskm.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų