REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Lietuva turi imtis visų priemonių, jog būtų laikomasi Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos ir sumažėtų Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) pasiekiančių peticijų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių apsaugos stiprinimą ir Lietuvos teismų bendradarbiavimą su EŽTT D.Grybauskaitė penktadienį aptarė su Lietuvoje viešinčia EŽTT delegacija.

REKLAMA

„Prezidentė pabrėžė Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimų svarbą, kurie prisideda prie Lietuvos teisinės sistemos tobulinimo ir stiprina žmogaus teisių garantijas šalyje. Lietuva, drauge su kitomis Europos Tarybos narėmis, turi imtis visų priemonių, kad būtų laikomasi Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos ir tokiu būdu sumažėtų Teismą pasiekiančių peticijų skaičius“, - sakoma prezidentės spaudos tarnybos po susitiko išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

D.Spielmannas Vilniuje taip pat numato susitikti su teisingumo ministru Juozu Bernatoniu.

EŽTT buvo įkurtas 1959 metais siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi tais pačiais metais priimtos Europos žmogaus teisių konvencijos. Šį teismą sudaro 47 teisėjai, atstovaujantys visoms Europos Tarybos šalims.

Šiuo metu EŽTT teisėju dirba Lietuvos deleguotas profesorius Egidijus Kūris. Jo devynerių metų kadencija Strasbūro teisme prasidėjo 2013 m. lapkritį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų