REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apžvalgininkė Mari Joe Folie, turinti savų šaltinių kompanijoje „Microsoft“, toliau seka, kaip vyksta operacinės sistemos „Windows Treshold“ („Windows 9“) kūrimo darbai. Viename iš savo straipsnių ji pasakoja apie platformos ateitį ir koncepciją „Windows as a Service“, t. y. galimybę, jog „Windows“ gali tapti prenumeruojamu produktu, o ne vienkartiniu pirkiniu, kaip būdavo iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertė neabejoja, kad naujoje operacinėje sistemoje atsiras glaudi integracija su tokiomis „Microsoft“ tarnybomis, kaip „debesų“ talpykla „OneDrive“, „VoIP“ tarnyba „Skype“, galbūt – „Oulook.com“ ir „Azure“.

REKLAMA

Dabar kyla nemažai kalbų apie dar didesnį žingsnį į priekį, lyginant su prieš tai buvusiomis „Windows“ versijomis, t. y. „Windows 9“ gali būti platinama kaip mokama prenumerata. Tokią galimybę kūrėjai jau išbandė su biuro programų paketu „Office 365“.

Šaltinio teigimu, šiuo metu „Microsoft“ neturi konkrečių planų dėl prenumeruojamos „Windows“ platformos, nors tokių idėjų tarp „Microsoft“ vadovybės iškėlimo galimybė yra visai reali.

REKLAMA
REKLAMA

Reikia prisiminti, kad paprastai klausimai apie kainas ir įvairias operacinės sistemos versijas išsprendžiami galutinėje produktų kūrimo stadijoje, todėl laiko kompanija „Microsoft“ dar turi.

Šiandien koncepcija „Windows as a Service“ atspindi „Microsoft“ planus dėl vartotojiškų „Windows“ operacinių sistemų aprūpinimo įvairiais atnaujinimais. Pastarieji bus skirti įvairioms vartotojų grupėms, kartu bus naudojama telemetrija ir kiti vartotojų nuomonių rinkimo būdai, kurie leis nustatyti, kokie atnaujinimai buvo sėkmingi, o kokių apskritai nevertėjo išleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažintinė „Windows Treshold“ versija, kuri pasirodys rugsėjo 30 d., reikalaus iš vartotojo sutikimo, jog operacinė sistema bus atnaujinama automatiškai, nors kai kurie ekspertai tikisi, jog priverstinis atnaujinimas bus tik viena iš pasirinkimo galimybių.

Atnaujinimų politika priklausys ir nuo to, kokiame įrenginyje veikia „Windows Treshold“. Taip „Microsoft“ galės maksimaliai išplėsti sistemos testavimą įvairiausiose aparatinėse konfigūracijose. Ar toks atnaujinimų metodas išliks ir po galutinės „Windows Treshold“ („Windows 9“) versijos pasirodymo, kol kas neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų