REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs europarlamentaras, žymus mokslo ir visuomenės veikėjas prof. Leonidas Donskis tapo ISM Vadybos ir ekokonomikos universiteto mokslo prorektoriumi. Naująsias pareigas jis pradės eiti nuo rugsėjo 22 d.

Buvęs europarlamentaras, žymus mokslo ir visuomenės veikėjas prof. Leonidas Donskis tapo ISM Vadybos ir ekokonomikos universiteto mokslo prorektoriumi. Naująsias pareigas jis pradės eiti nuo rugsėjo 22 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prof. L. Donskis bus atsakingas už universiteto mokslinės ir doktorantūros studijų veiklos stiprinimą, strategijos tobulinimą, šių veiklų tarptautiškumo didinimą. Taip pat - mokslininkų ir doktorantų bendruomenės telkimą bei mokslinės produkcijos sklaidą profesinėje literatūroje. Kita svarbi prof. L. Donskio veiklos sritis – verslo ir mokslo ryšių sutvirtinimas, naujų sąlyčio taškų paieška bei verslo kūrybinio potencialo atskleidimas ir didesnis panaudojimas.

REKLAMA

„Mane visada žavėjo ISM vyraujanti kūrybiškumo, tarptautiškumo ir modernaus požiūrio į aukštąjį mokslą atmosfera. Šį universitetą matau kaip vieną geriausių verslo mokyklų Rytų ir Vidurio Europoje, unikalią verslo ir mokslo laboratoriją. Būdamas mokslo prorektoriumi didelį dėmesį skirsiu šių pozicijų stiprinimui“, - sako naujasis ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto mokslo prorektorius.

Prof. L. Donskis daktaro laipsnį įgijo Vilniaus ir Helsinkio universitetuose, yra pastarosios aukštosios mokyklos docentas. Profesorius yra 17 akademinių knygų anglų kalba ir 25 knygų lietuvių kalba autorius ir sudarytojas, jo darbai spausdinti prestižinėse JAV ir Europos akademinėse leidyklose, išversti į 14 kalbų. Jis dirbo bei skaitė paskaitas JAV, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, yra mokslinių žurnalų redakcijų narys, aktyvus visuomenės veikėjas. Prof. L. Donskis yra Bradfordo (Didžioji Britanija) ir Valahia (Rumunija) universitetų garbės daktaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Prof. L. Donskis yra vienas žinomiausių ir gerbiamiausių Lietuvos mokslininkų, kurio patirtis, įdirbis užsienyje ir platus mokslinių interesų laukas padės sukurti dar intensyvesnį akademinį gyvenimą universitete, įtrauks mūsų tyrėjus į naujus projektus ir dar platesnius mokslinius tinklus. Profesorius puikiai pažįsta šiaurietišką akademinę kultūrą, su kuria mus sieja ISM steigėjai BI Norwegian Business School, tarptautinė doktorantūra ir kiti bendri akademiniai projektai. Siekdami tapti regiono mokslo ir studijų lyderiais, ir toliau nuosekliai plėsime savo komandą patyrusiais specialistais iš Lietuvos ir užsienio valstybių“, - sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Vilius Kontrimas.

Pagrindinės ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto tyrimų sritys yra strateginis planavimas, rinkodara, organizacinė elgsena, verslumas ir inovacijos, procesų valdymas, ekonomikos ir politikos mokslai. Universitetas, bendradarbiaudamas su Baltijos vadybos plėtros asociacija, mokslininkais iš Baltijos valstybių, Norvegijos bei Rusijos, leidžia vienintelį vadybos tendencijas regione nagrinėjantį mokslo žurnalą „Baltic Journal of Management“. Prieš trejus metus universitete pradėta vykdyti pirmoji tarptautinė vadybos srities Baltijos regiono doktorantūros programa. Universiteto mokslinė veikla yra pripažinta ir tarptautiniu mastu: ISM buvo patikėta surengti pagrindinę verslumo tyrimų konferenciją Europoje RENT (ang. Research in Entrepreneurship and Small Business), čia vyko ir pirmoji Baltijos šalyse pasaulinės Strateginio valdymo asociacijos sesija. ISM garbės daktarais yra tape tokie iškilūs mokslininkai kaip prof. Geert Hofstede, dr. Ichak Adizes, prof. Peter Lorange bei 2013 m. Nobelio ekonomikos premijos laureatas prof. Robertas Šileris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų