REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) valstybės ketvirtadienį sutarė imtis naujų sankcijų prieš Rusiją, kurių įsigaliojimas buvo atidėtas išsiskyrus šalių nuomonėms dėl to, kaip jas įvedant turėtų būti atsižvelgiama į paliaubas Ukrainoje, pranešė diplomatiniai šaltiniai.

Europos Sąjungos (ES) valstybės ketvirtadienį sutarė imtis naujų sankcijų prieš Rusiją, kurių įsigaliojimas buvo atidėtas išsiskyrus šalių nuomonėms dėl to, kaip jas įvedant turėtų būti atsižvelgiama į paliaubas Ukrainoje, pranešė diplomatiniai šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekonominės sankcijos įsigalios penktadienį, nurodė šaltiniai.

Kiek vėliau ketvirtadienį Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy (Hermanas van Rompėjus) turėtų paskelbti pareiškimą, kuriame detaliau išdėstys, kaip sankcijos turėtų būti įvestos atsižvelgiant į situaciją Ukrainoje, kur, regis, laikomasi penktadienį paskelbto ugnies nutraukimo.

REKLAMA

H.Van Rompuy pasakys, kad „atsižvelgiant į situaciją vietoje, sankcijos vėl gali būti svarstomos“, sakė vienas šaltinių, pageidavęs neskelbti savo pavardės.

Trys diplomatai Briuselyje AP sakė, kad 28 Bendrijos valstybių ambasadoriai ketvirtadienį sutarė, jog baudžiamosios priemonės įsigalios penktadienį, kai sankcijos bus paskelbtos ES oficialiame leidinyje.

Diplomatai atsisakė pateikti detalių apie naujas ekonomines sankcijas, tačiau nurodė, kad tarp jų bus anksčiau skelbtos priemonės dar griežčiau suvaržyti Rusijos įmonių prieigą prie Europos kapitalo rinkų.

REKLAMA
REKLAMA

ES nuo praėjusio penktadienio du kartus atidėjo naujų sankcijų įvedimą, norėdama įvertinti paliaubų Ukrainos rytuose poveikį.

Diplomatai sakė, kad sankcijos gali būti atšauktos, jei situacija Rytų Ukrainoje pagerės.

Rusija paruošė naujas sankcijas Vakarams, sako Putino patarėjas

Maskva paruošė naujas antivakarietiškas sankcijas, kurios palies naudotų automobilių importą ir plataus vartojimo prekes, ketvirtadienį pareiškė prezidento Vladimiro Putino patarėjas ekonomikos klausimais, Europos Sąjungai sutarus imtis naujų baudžiamųjų priemonių prieš Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiek aš žinau, dabar ekonominės plėtros ministerija jau sudarė tų prekių sąrašą, – sakė Andrejus Belousovas, kurį cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“. – Turime daug ne žemės ūkio produktų, dėl kurių mūsų partneriai – ypač Europoje - yra labiau priklausomi nuo Rusijos nei Rusija nuo jų“.

Rusija žada atitinkamomis priemonėmis atsakyti į galimas ES sankcijas

Rusija imsis lygiaverčių priemonių, atsakydama į galimas naujas Europos Sąjungos sankcijas, ketvirtadienį cituodamos Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovą pranešė naujienų agentūros.

REKLAMA

Ketvirtadienį Europos lyderiai susitarė iki savaitės pabaigos įvesti naują sankcijų Rusijai paketą dėl Maskvos politikos Ukrainoje.

„Mes dar pažiūrėsime, ar toks sprendimas (įvesti papildomas sankcijas) tikrai bus priimtas. Tačiau, kaip jau sakėme ir komentavome anksčiau, tai visiškai nedraugiška pozicija, kuri prieštarauja ir ES interesams“, – sakė Aleksandras Lukaševičius spaudos konferencijoje Maskvoje.

„Mūsų požiūris į įvedamas sankcijas yra itin negatyvus ta prasme, kad tokios sankcijos neteisėtos pagal tarptautinę teisę: sankcijų režimą galima įvesti tik JT Saugumo Tarybos sprendimu“, – dar nurodė Rusijos URM atstovas.

REKLAMA

„Rusijos pareigūnai daugelyje lygmenų aiškiai leido suprasti, kad mes imsimės atitinkamų veiksmų ir mūsų atsakymas bus beveik tolygus tiems (ES) veiksmams“, – pranešė naujienų agentūra „Interfax“ cituodama A.Lukaševičių.

Jis taip pat pabrėžė, kad „atsakas visiškai palyginamas su tais nuostoliais, kuriuos atneša tos sankcijos mūsų valstybių ekonomikoms“.

A.Lukaševčius pažymėjo, kad sankcijos kenkia visų šalių ūkiui, – ir tų, kurios jas skelbia, ir tų, kurioms jos taikomos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų