REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas nutiktų, jei Rusija prisuktų dujų kranelį ir Lietuvai?

Žinių radijas

Lenkijos ir Vokietijos dujų bendrovėms pareiškus, kad Rusijos koncernas "Gazprom" joms sumažino dujų tiekimą, premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad tokia padėtis negąsdina ir dujų Lietuvai nepritrūks.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas tikrai dujos yra tiekiamos, įprastai ir mes turime ir sukaupę dujų atsargas. Nematome ir grėsmių, o situacija negąsdina“,- sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Premjeras nedetalizuoja, kiek dujų atsargų Lietuva turi, tačiau jų esą tikrai užteks iki metų pabaigos, kai turėtų pradėti veikti Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalas.

„Tai čia priklauso, kokia būtų žiema, ar ji bus šalta. Bet aš manau, kad mes nebeturėsime problemų, dėl to, kad mes dirbam dabar ir toliau lygiagrečiai su kitomis kompanijomis, iš kurių galėtume įsigyti dujas ir atsivežti laivu“,- „Žinių radijui“ teigė A.Butkevičius.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas profesorius Vidmantas Jankauskas sako, jog kol kas kalbėti apie dujų ribojimą Lietuvai priežasčių nėra. Jis primena, kad rusiškų dujų tiekimas į Lietuvą vyksta per Baltarusiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų