REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 11 d. KTU ir Italijos įmonė „Gruppo Fos“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl biomedicininės inžinerijos tyrimų centro įkūrimo Kaune, slėnyje „Santaka“.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos įmonė „Gruppo Fos“, paskatinta užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“, Kauno technologijos universitete (KTU) atrado moderniausią mokslo infrastruktūrą Lietuvoje, reikalingas mokslininkų kompetencijas bei didžiulį informacinių technologijų ir inžinerijos mokslų studentų potencialą, sakoma KTU pranešime.

REKLAMA

Dar šių metų birželio mėnesį Italijos kompanija, vedama „Investuok Lietuvoje“, atvyko į Kauną susitikti su KTU mokslininkais, apsilankė Nacionalinių inovacijų ir verslo centre (NIVC). Tai buvo pažintinė kelionė, kurios tikslas – pamatyti Kauną, įvertinti mokslo infrastruktūrą bei verslo plėtros galimybes bioinžinerijos, elektronikos ir informacinių technologijų srityje. Vėliau delegacija iš Italijos apsilankė neužilgo duris atversiančiame integruotame mokslo, studijų ir verslo slėnyje „Santaka“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak NIVC centro direktoriaus Almanto Danilevičius, svečiai liko sužavėti: „Manau, kad Italijos kompanijai didelį įspūdį padarė slėnio „Santaka“ infrastruktūra ir čia sudarytos galimybės dirbti kartu su mūsų mokslininkais bei studentais vienoje erdvėje naujose patalpose bei moderniose laboratorijose. Mūsų centrui reikėjo tik padrąsinti bei paskatinti italus ir sudaryti visas sąlygas čia įsikurti“, – sakė A. Danilevičius.

Anot „Gruppo Fos“ generalinio direktoriaus Matteo Pedrelli, bendrovė ieškojo itin patrauklios vietos savo veiklai plėsti: „Ieškojome strategiškai patrauklios vietos Rytų Europoje, kur galėtume pritaikyti savo patirtį mokslo ir tyrimų srityje. Mūsų tarptautinės plėtros planas numato plėtrą ne tik Vakarų Europos valstybėse, bet ir Centrinės ir Rytų Europos regione. Jau įgyvendinome projektus Bulgarijoje, Rumunijoje, Kinijoje ir Vokietijoje, − sakė M. Pedrelli. − Kaune radome idealias sąlygas savo biomedicininės inžinerijos centrui: išvystytą logistiką, tiesioginius ryšius su mokslininkais ir studentais bei modernią tyrimų infrastruktūrą. Taip pat buvome sužavėti institucijų pagalba – visos įstaigos, su kuriomis susidūrėme, labai prisidėjo prie mūsų projekto įgyvendinimo Lietuvoje.“

Pasirašydamas bendradarbiavimo sutartį KTU rektorius Petras Baršauskas teigė, kad „Santakos“ slėnis yra traukos centras progresyviai mąstančioms įmonėms ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų