REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančiame Vilniaus maratone jau trečius metus iš eilės startuos daugiau nei 200 narių „Bitės“ bėgikų komanda – „Bitės išmaniųjų mokyklos“ specialistai dalinasi jiems labiausiai gelbstinčiomis programėlėmis. Jos ne tik parodys kiek nubėgote kilometrų, bet ir privers sprukti nuo besivejančių zombių bei duos naudingų patarimų, kur tobulėti ir kaip greičiau pasiruošti maratonui, pranešė bendrovės „Bitė“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien praktiškai kiekvienas telefonas turi GPS funkciją, kurios pakanka, kad mobilusis įrenginys pavirstų virtualiu treneriu ir padėtų įsilieti į nuolat augančias bėgikų gretas. Juk bėgti daug smagiau ir lengviau, jei po to gali pasigirti draugams ir matyti kiek kalorijų sudeginai ar kilometrų nubėgai?“ – bendrovės pranešime cituojamas Fredas Hrenchukas, „Bitės Lietuva“ generalinis direktorius. Jis pats šiuo metu ruošiasi 250 km ultra bėgimui Gobio dykumoje (Kinija) ir savo pažangą seka išmaniuoju telefonu.

REKLAMA

Kaip pastebi „Bitės išmaniųjų mokyklos“ specialistai, daugelio bėgiojančių telefonuose galima rasti „Endomondo“ („iOS“, „Android“, „Windows Phone“), „Runtastic“ („iOS“, „Android“, „Windows Phone“), „MapMyRun“ („iOS“, „Android“) programėles. Jos nemokamai fiksuoja nubėgtą maršrutą, laiką, greitį ir savo pasiekimais leidžia pasidalinti socialiniuose tinkluose. Mokamos jų versijos padeda susidaryti treniruočių ir tobulėjimo planus, prijungti širdies pulso matuoklius.

REKLAMA
REKLAMA

Trūkstant motyvacijos, galima rinktis ir kitas programėles. Pavyzdžiui, „Zombies, Run!“ („iOS“) privers bėgti nuo zombių, o pakeliui ragins įvykdyti ir įvairius virtualius iššūkius. „Couch-to-5K („Android“, „iOS“) padės pradedantiesiems įveikti pirmuosius 5 km – sudarys treniruočių planą bei pasitelks į pagalbą virtualius trenerius, sakoma „Bitės“ pranešime.

Sportuojant maitinimas atlieka ir svarbų vaidmenį. Tokios programėlės, kaip „Calorie Counter and Diet Tracker by MyFitnessPal“ („iOS“), „Lose It!“ („iOS“, „Android“) padės sekti ką valgote, kiek kalorijų suvartojate ir patars, kaip pagerinti savo mitybos įpročius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną kartą sekant savo nubėgtą atstumą, greitį bei turint virtualų trenerį, kuris pagelbėja susidaryti treniruočių planą ir dar pagiria, – taps daug lengviau įsivažiuoti ir pamėgti bėgimo procesą.

„Pats prieš keletą metų pradėjau bėgioti su mobiliuoju telefonu, nes jis galėjo parodyti nubėgtą atstumą, greitį, laiką. Dalis sportuojančių mėgsta per telefoną klausytis muzikos ar audio knygų. Pažengę bėgikai retai kada taip daro, nes koncentruojasi į bėgimo techniką, aplinką, bendravimą su kitais bėgikais, tačiau, jei kažkam muzika padeda pasiekti finišą, kodėl gi ne? Tiesa, bėgiojantiems, dar neturintiems sportinio laikrodžio ir norintiems turėti telefoną po ranka, rekomenduočiau įsigyti pulsometrą, kuris „Bluetooth“ pagalba susidraugauja su telefonu. Jis padės stebėti savo pulsą ir pasirinkti teisingą bėgimo tempą“, – sako Kęstutis Kasakaitis, „Bitės“ klientas ir „F.O.C.U.S. running“ bėgikų klubo narys, šiemet Vilniaus maratone į priekį vesiantis mėgėjus, bėgsiančius 42 km.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų