REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinė krepšinio puolėjo ataka buvo mirtina

 „Akistata“ rašė, kad šių metų vasarą Lietuvoje siautėjo šeimos dramų, pasibaigusių iškart dvejomis laidotuvėmis, „bacila“. Tokių tragedijų buvo kaip niekada daug – net keturios vos per pusantro mėnesio: Klaipėdoje, Kaune, Pasvalio rajone ir Vilniuje. O ruduo analogiška šeimos drama prasidėjo kaimyninėje Latvijoje, bet irgi palietė Lietuvą, nes savo gyvenimo draugę Renatą Darviš (42 m.) nušovė ir po to pats nusišovė žinomas Lietuvos krepšininkas kaunietis Martynas Andriukaitis (33 m.).

 „Akistata“ rašė, kad šių metų vasarą Lietuvoje siautėjo šeimos dramų, pasibaigusių iškart dvejomis laidotuvėmis, „bacila“. Tokių tragedijų buvo kaip niekada daug – net keturios vos per pusantro mėnesio: Klaipėdoje, Kaune, Pasvalio rajone ir Vilniuje. O ruduo analogiška šeimos drama prasidėjo kaimyninėje Latvijoje, bet irgi palietė Lietuvą, nes savo gyvenimo draugę Renatą Darviš (42 m.) nušovė ir po to pats nusišovė žinomas Lietuvos krepšininkas kaunietis Martynas Andriukaitis (33 m.).

REKLAMA

Sūnus buvo namie

Žinia apie mirtinus šūvius krepšininko name Alderyje, kaimelyje netoli Rygos, sparčiai ėmė sklisti lygiai prieš savaitę, kai vietos ligoninėje naktį mirė šūviu į galvą namie, kaip net neabejojama, tyčia susižalojęs Martynas Andriukaitis. Tuo metu policijos operatyvinė grupė buvo ką tik baigusi darbą šio lietuvio šeimos name, kur tą vakarą buvo nušauta krepšininko sugyventinė Renata Darviš.

Pora kartu gyveno apie 7 metus – nuo tada, kai tik krepšininkas M. Andriukaitis pradėjo žaisti Ukrainoje.

Kadangi tragedijos metu namie buvo ir iškart telefonu policininkus bei medikus iškvietė 14-metis Renatos sūnus Kristoferis Martinas, tapęs kraupaus reginio liudytoju, dvigubą tragediją tiriantys Latvijos pareigūnai nė neabejoja, kad Renatą, kuri mirė iškart po šūvio į galvą, nušovė būtent M. Andriukaitis, tuoj pat nukreipęs ginklą ir sau į galvą. Tik mylimosios žudiku tapęs vyras kurį laiką dar buvo gyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaitaliojo klubus

Visi nauji pranešimai apie tragediją masės žmonių dėmesį prikaustė ne tik dėl to, kad pats įvykis yra šiurpus, bet dar ir todėl, kad kaunietis M. Andriukaitis buvo žinomas žmogus – profesionalus krepšininkas, karjerą 1999-aisiais, būdamas 18 metų, pradėjęs Jonavos sporto klube „Petrochema“, po metų tapęs garsiojo Kauno „Žalgirio“ žaidėju, po to žaidęs Alytaus, Šiaulių, Vilniaus krepšinio profesionalų komandose.

REKLAMA

2004 metais krepšininkas M. Andriukaitis pradėjo legionieriaus karjerą ir nuo to laiko Lietuvoje nebežaidė iki 2013-ųjų pradžios. Išvykęs jis rungtyniavo Prancūzijoje, Vengrijoje, didžiąją karjeros dalį praleido Ukrainoje ir Latvijoje. Su Rygos ASK ekipa šis visada puolėjo poziciją užėmęs krepšininkas tapo Latvijos čempionu. O Lietuvoje jo didžiausi pasiekimai buvo LKL čempiono vardas 2001 metais.

Beje, kaip skelbia Latvijos žiniasklaida, šioje šalyje krepšininkas M. Andriukaitis prisimenamas kaip gana tylus žaidėjas – esą jo negarsino nei ypatingi pakilimai, nei skandalai.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai M. Andriukaitis, palikęs Tbilisio (Gruzija) klubą „Olimpi“, dar pažaidė, sugrįžęs į Lietuvą, Panevėžio krepšinio komandos „Lietkabelis“ sudėtyje, tačiau greitai išvis pasitraukė iš krepšinio aikštelės. Tuomet jis su Renata Darviš, kurią jau bene nuo 2007-ųjų pabaigos oficialiai vadino savo žmona, ir paaugliu jos sūnumi įsikūrė Alderyje ir įsidarbino apsaugininku netolimo miesto saugos bendrovėje. Taigi turėjo tarnybinį ginklą.

Pražudė pavydas?

Latvijos pareigūnai pranešė, kad savo antrąją šeimą buvęs krepšininkas sunaikino būtent tarnybiniu ginklu. Manoma, kad tai lėmė abu sugyventinius visada valdęs liguisto pavydo jausmas. Jų draugų teigimu, pastaruoju metu pora tai gyveno kartu, tai skyrėsi, neretai aiškindavosi santykius, konfliktuodavo – vis dėlto esą vienas be kito gyventi negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Andriukaičio kaimynai Alderio kaimelyje po tragedijos žurnalistams teigė, kad lietuvio šeima niekuo neišsiskyrė iš kitų. Tik su aplinkiniais visai mažai bendravo. Šeimos galva neatrodė galįs būti agresyvus ar psichiškai nesveikas. Iš Lietuvos ir Latvijos vėliavomis paženklinto lietuvio namo kaimynai nebuvo girdėję jokių skandalų, tad tragedija nustebino.

Kauniečio poelgiu teigė negalintys patikėti ir nušautos Renatos draugai, tuoj po šiurpios nelaimės pasisakę jos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ – jie, užjausdami Renatos šeimą ir kuo didžiausios stiprybės linkėdami be motinos likusiam sūnui Kristoferiui Martinui, vienas paskui kitą kartojo: „Neįmanoma patikėti!”, „Negi tai tiesa?!”, „Kaip taip gali būti?!”

REKLAMA

Toje pačioje paskyroje Renatos dar neseniai įkeltos nuotraukos liudija, kad šeima mėgo keliauti, linksmintis, savo kasdienybėje nestokojo džiugių akimirkų.

Lietuvoje gyvenantys M. Andriukaičio artimieji bei buvę komandos draugai taip pat tikino, kad anksčiau Martynas nepasižymėjo jokia agresija – atvirkščiai, jis, anot Darjušo Lavrinovičiaus, buvo linksmas ir draugiškas vaikinas, o anot Martyno pirmosios žmonos motinos – nei balso, nei rankos nekeldavęs.

Pernai Panevėžio krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovas Eimantas Pūras, sutikdamas įsigytą naująjį komandos narį, žurnalistams džiugiai vardijo šio puolėjo bruožus: kovingumas, darbštumas, sportinis pyktis, noras įrodyti savo vertę, ambicingi tikslai. Dabar galima sakyti, kad kovingas puolėjas M. Andriukaitis pyktį staiga išliejo ne ten, kur reikėtų. Tarsi būtų aptemęs vyro protas.

REKLAMA

Beje, poros draugai po tragedijos teigė, kad Martynas ir Renata neturėjo žalingų įpročių, tad dėl to jokių konfliktų negalėję būti.

Tuoktis neskubėjo

Iš Bratislavos (Slovakija) kilusią Renatą Darviš pats M. Andriukaitis, kaip minėta, vadindavo žmona, nors pora nebuvo susituokusi. Poros artimų draugų pasakojimu, jiedu labai mylėjo vienas kitą, mėgdavo džiuginti kokiomis nors šventėmis, įvairiais siurprizais. Mylimosios vardą krepšininkas buvo išsitatuiravęs ant kūno. Beje, kaip ir savo vaikų vardus.

Pastaruoju metu M. Andriukaitis kūrė ambicingus ateities planus – ketino įsteigti prestižinius tatuiruočių salonus visų trijų Pabaltijo valstybių sostinėse, taip pat siekė gauti Latvijos pilietybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kauniečio gyvenimo draugė Renata pastaruoju metu rūpinosi šeima ir šeimos namais bei savo kelių prabangių butų Latvijoje nuoma. Šiame versle moteriai padėdavo ir Martynas – ieškodavo nuomininkų.

„Facebook‘e“ Renata užrašiusi, kad ji yra studijavusi psichologiją. Moters kiti įrašai čia byloja, kad ji buvo neabejinga beglobiams gyvūnams – jiems dažnai ieškodavo šeimininkų, skelbdavo apie pasiklydusius keturkojus. Taip pat Renata buvo neabejinga savo išvaizdai, madingiems drabužiams, spinduliavo dėmesiu ir meile savo sūnui.

Šio paauglio likimu po šeimos tragedijos pradėjo rūpintis Latvijos socialinės tarnybos, bet manoma, kad našlaitį toliau augins jo seneliai arba tėvas. Šis – esą turtingas arabas, su kuriuo slovakė Renata sūnaus susilaukė Jungtinėje Karalystėje. Arabas nenutraukęs ryšio su sūnumi, iki šiol remdavo jį materialiai.

REKLAMA

Bendrų vaikų Martynas ir Renata neturėjo.

Pirma šeima – Kaune O Lietuvoje gyvena pirmoji M. Andriukaičio šeima – buvusi žmona Laura su dukra (13 m.) ir sūnumi (7 m.). Šią šeimą krepšininkas, tuomet išvykęs žaisti į Ukrainą, paliko tuoj po sūnaus gimimo. Kartu buvo pragyventi 7 metai. Vyro palikta Laura tuomet žurnalistams atvirai pasakojo, kad vyro išdavystė jai buvusi labai netikėta ir tuo skaudi: pora kūrusi bendros ateities planus Ukrainoje ir kitur, kur Martynas dirbs, tačiau netrukus jis, vienas nuvykęs į Ukrainą, tik SMS žinute žmonai pranešęs, kad ją palieka – suka kitu keliu.

Beje, skyrybos profesionalų krepšininką dar labiau išgarsino, kai 2010 metais Lietuvos teisėsaugininkai, gavę M. Andriukaičio buvusios žmonos Lauros prašymą, buvo paskelbę oficialią sportininko paiešką: mat vyras, tuo metu žaisdamas klube Kipre, neskubėjo reguliariai mokėti teismo priteistų alimentų abiem savo vaikams. Vėliau alimentų problema buvo išspręsta. Kaip tuokart viešai tikino M. Andriukaičio interesus gynęs žinomas advokatas Gintaras Černiauskas, buvo įvykęs tik nesusipratimas – esą alimentų legionierius laiku nesumokėjęs ne tyčia, ne piktybiškai, o dėl tuo metu susiklosčiusios situacijos.

O štai tėčio pasimatymai su jo vaikais būdavę reti. Paskutinįkart kaunietis vaikus ketinęs aplankyti rugpjūtį, tačiau kažkodėl neatvykęs. Kalbama, kad retiems M. Andriukaičio vizitams į Lietuvą įtakos turėdavusi ir jo mylimoji Renata Darviš.

Irena Zubrickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų