REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo treji bakalauro studijų metai geriau už ketverius?

Žinių radijas

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerijai siūlant įteisinti trejų metų bakalauro studijas vietoj dabar esamų ketverių, ministerijos viceministras Rimantas Vaitkus „Žinių radijui“ sakė, kad tokia sistema leistų pakelti aukštojo mokslo kokybę. Pasak jo, kokybę kelti leistų dalies dėstytojų atsisakymas ir atlyginimų pakėlimas likusiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes kalbame, kad bendra apimtis bakalauro ir magistro galėtų būti penkeri metai, ir tai yra sistema 3 + 2. Ne visiems mokslams reikia magistro, bet reikėtų kalbėti apie tai, kad magistrantūros studijos bus dvejopos”,- laidoje „Dienos klausimas“ trečiadienį kalbėjo R. Vaitkus.

REKLAMA

„Jeigu asmuo studijavo technologines studijas ir jis nori pasirinkti visiškai kitą kryptį, tarkim, tapti geru žurnalistu, išmanančiu technologinius procesus, jis tuos dvejus magistrantūros metus turėtų toliau mokytis amato. Tai nebūtų gilinamoji magistrantūra, vedanti į doktorantūrą, bet ji būtų plečiamoji, suteikianti naujas kompetencijas asmeniui, galinčiam dirbti jo pamėgtą darbą”, - sakė R. Vaitkus.

Pasak jo, Lietuvai labai trūksta vadybininkų, kurie būtų pastudijavę technologinius ar fizinius mokslus. Anot R. Vaitkaus, Lietuvos ateitis – tarpdiscipliniškumas, tarpkryptinės studijos.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų