REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristatytas išmanusis laikrodis „Apple Watch“

„Apple“ žengia į naują rinką

Antradienį vykusio „Apple“ produktų pristatymo metu, kuomet pasaulis išvydo naujos kartos išmaniuosius telefonus „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“, kompanija pristatė ir visiškai naują produktą jos gaminių linijoje. Tai – išmanusis laikrodis, pavadinimu „Apple Watch“.

REKLAMA
REKLAMA

Visiškai naujos kategorijos produktas yra pirmas naujai išleistas įrenginys po Steve’o Jobso pasitraukimo iš „Apple“ veiklos, todėl nenuostabu, jog jis sulaukė ne ką mažiau dėmesio nei naujieji telefonai.

REKLAMA

„Apple“ išmaniojo laikrodžio veikimas pagrįstas sinchronizacija su vartotojo „iPhone“. Pavyzdžiui, laikrodis naudos telefono GPS informaciją nustatyti vietovei. Be to, laikrodis yra atsparus drėgmei (deja, einant į dušą ar paplaukioti, laikrodį teks nusiimti), turi bevielį indukcinį įkroviklį ir pasižymi „Apple MagSafe“ jungtimi.

„Apple Watch“ yra pats asmeniškiausias įrenginys, kokį tik esame sukūrę“, – pristatymo metu teigė „Apple“ vadovas Timas Cookas. Anot jo, tai bus pats išsamiausias sveikatos ir fitneso duomenų sekimo įrenginys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir buvo tikėtasi, laikrodis savo galinėje dalyje pasižymi gausybe sensorių, kurie nuo vartotojo riešo kaupia nemažai sveikatos informacijos, pavyzdžiui, širdies ritmą, sudegintas kalorijas, kūno padėties būseną ir t.t.

Laikrodis pasižymi kvadratiniu ekranu su stačiakampio formos rėmeliu ir užapvalintas kampais. Dešinėje korpuso pusėje yra pagrindinis laikrodžio valdymo mygtukas, leidžiantis valdyti specialiai šiam laikrodžiui sukurtą sąsają.

„Apple“ pabrėžė, kad tai, ko jie nepadarė, yra „iPhone“ vartotojo sąsajos nepritaikymas laikrodžiui. Priešingai, laikrodžiui sukurta visiškai nauja, tačiau „iOS“ primenanti valdymo terpė, kuri kur kas intuityviau leidžia valdyti įrenginį ir pasiekti reikiamą informaciją keliais prisilietimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis laikrodžio valdymo mygtukas leidžia priartinti ar nutolinti ekrane matomą vaizdą, slinkti per informacijos sąrašą. Paspaudus jį vartotojas nukeliamas į pagrindinį laikrodžio valdymo langą, o vos pakėlus ranką ekranas yra įjungiamas automatiškai.

Safyro stiklu apsaugotas ekranas reaguoja ne tik į prisilietimus, bet ir į tai, kaip stipriai spaudžiate ekraną. Žinoma, „Apple“ nepamiršo žodžio „asmeniškas“, todėl kiekvienas laikrodžio vartotojas galės prisitaikyti sau norimą laikrodžio foną, pavyzdžiui, kad ir „Mickey Mouse“.

REKLAMA

Kaip ir galima buvo tikėtis, virtualus balso asistentas „Siri“ laikrodžio funkcionalume turės didžiulę svarbą. Su „Siri“ laikrodis gebės, kaip ir „iPhone“, atsakinėti į klausimus, vartotojas taip galės atsakyti į „iPhone“ gautą tekstinę žinutę per laikrodį, ją perskaityti.

Įdomu ir tai, kad „Apple Watch“ galės komunikuoti tarpusavyje, t.y. siųsti turinį iš vieno įrenginio į kitą, pavyzdžiui, piešinius (taip, mažame laikrodžio ekrane galėsite nupiešti šypsenėles ir nusiųsti draugui) ar tikrą savo širdies ritmą, kuris draugo laikrodyje būtų atkurtas realiais laikrodžio vibravimais pagal jūsų širdies ritmą.

REKLAMA

„Apple Watch“ į rinką atkeliauja trijų skirtingų korpuso spalvų – sidabrinės, auksinės ir baltos – bei su trimis skirtingomis įvairių rūšių apyrankėmis: minkštos dygsniuotos odos, lanksčios odos apyrankės su sagtimi ir nerūdijančio plieno dirželiu. Be to, „Apple Watch“ bus dviejų dydžiu: moteriškas ir vyriškas. O norintiems išsiskirti bus siūloma įsigyti 18 karatų auksu padabintą laikrodžio versiją.

Tiesa, „Apple“ laikrodis pasižymės ir tokiomis funkcijomis kaip „iCloud“ sinchronizacija ir trečių šalių aplikacijos, kas reiškia, kad laikrodyje vartotojas matys su „iPhone“ darytas nuotraukas ir galės siųstis aplikacijas iš specialiai laikrodžiui skirtos aplikacijų parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikrodžio kaina JAV sieks 349 dolerius ir parduotuvių lentynas pasieks ne anksčiau kaip kitų metų pradžioje. Žinoma, pridėjus PVM ir muitų mokesčius, Europoje šio laikrodžio kaina sieks ne mažiau 1 tūkst. litų.

„Apple Watch“ veiks kartu su „iPhone 6“, „iPhone 6 Plus“, „iPhone 5S“, „iPhone 5C“ ir „iPhone 5“.

Paulius Orinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų